U bent hier

Burgemeester Jan Bertels : 'Speerpunten voor sp.a Herentals 2019-2024'

Herentals
13.09.2018 - 09.23u
Door: Mark Jaspers

'In de volgende legislatuur 2019-2024 wil sp.a Herentals het werk verderzetten en heel wat bereiken', zegt burgemeester Jan Bertels. Een overzicht van de belangrijkste speerpunten.

'Sp.a wil een sociaal beleid voor iedereen : een zorgzame stad voor iedereen, we houden ons ziekenhuis in Herentals door samenwerking met andere gemeenten, geniet u van een oude dag in ons comfortabel rusthuis. Uw (klein)kinderen moeten hiervoor ook in de toekomst niet betalen.

Met sp.a bouwen we volgende legislatuur opnieuw minstens 200 sociale woningen bij. Bestrijden we de leegstand op een assertieve manier. Verdichten van woonkernen op een kwalitatieve manier met buurtruimte. Blijven de bossen aan het Poederkot bewaard. Is Regionaal Natuurpark de Groene Netevallei geen luchtkasteel. Kunnen we terug trots zijn op een prachtig park aan Le Paige.

Zwerfvuil wordt nog krachtdadiger aangepakt. Er komt een losloopweide voor honden. Werken we verder aan duurzame energie en landbouw.

"VlotterThals" mobiliteit op maat van de burger, blijft de zwakke weggebruiker centraal staan, wordt er eindelijk werk gemaakt van de ondertunneling aan Wellens en Olympiadelaan, staat fietscomfort voorop.

Op vlak van stadsontwikkeling blijven we investeren in het opwaarderen van buurten, zorgen we voor lucht en groen in de stad, behouden we het landelijk karakter van onze deelgemeenten. Herentals beweegt, alle aandacht voor sport en gezondheid : worden onze lokale sportverenigingen volop ondersteund, krijgen we een gerenoveerd Netepark, leggen we de focus op beweging.

Prettig leven : cultuur, jeugd, toerisme en evenementen : de nieuwe kunstencampus wordt in 2019 gebouwd, er komt meer ruimte voor fuiven in 't Hof en evenementen op de Markt, Herentals is nog meer een fietsstad. Werk aan de winkel. Met sp.a zetten we extra in op Herentals als winkel/horecastad, blijft Herentals aantrekkelijk voor bedrijven, wordt er verder werk gemaakt van kinderopvang.

Herentals een veilige stad : preventie - politie en brandweer : de eigenheid van ons brandweerkorps wordt ook in de brandweerzone gerespecteerd, we treden streng op tegen dealers, foutparkeerders en snelheidsduivels., krijgen onze medische diensten de ondersteuning die ze nodig hebben.

Internationale samenwerking en jumelages : we werken verder aan een sterk lokaal mondiaal beleid, we blijven een fairtrade-gemeente, we zetten verder in op een vreedzame, duurzame en sociaal rechtvaardige wereld.

Zuinig met andermans geld : we leggen jaar na jaar een positief financieel resultaat neer, er wordt zuinig omgesprongen met uw belastingsgeld, de personenbelasting blijft in vergelijking met andere centrumsteden laag. Samen beter smartcity en participatie : we zetten de digitalisering van onze diensten verder, maar blijft ook mensenlijk contact belangrijk, gratis WIFI in de stad, we trekken volop de kaart van participatie', besluit burgemeester Jan Bertels.

Het programma van sp.a vind je op https://www.s-p-a.be/afdelingen/herentals/standpunten/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto