U bent hier

Burgemeester Marianne Verhaert : 'Geluidsoverlast van spelende kinderen in Kikoen op site GO naar oplossing''

Grobbendonk | Neteland
10.08.2019 - 16.04u
Door: Herman Gezelle

'Sinds mei ontvangt het lokaal bestuur, Kikoen en de politie van een zeer beperkt aantal inwoners bijna dagelijks klachten over geluidsoverlast van spelende kinderen in Kikoen op de site van het GO, vroeger de rijksschool, zegt burgemeester Marianne Verhaert.

'In overleg met deze inwoners en de medewerkers van Kikoen hebben we naar oplossingen gezocht die enigszins aan de klachten tegemoet kwamen, maar waarbij het belang van de kinderen steeds op de eerste plaats kwam.

Daarnaast hebben we ons ook uitgebreid geïnformeerd o.a. bij de vzw Kikoen, Kind & Gezin, de provincie, onze raadsmannen en andere gemeentebesturen.

Zij wezen ons op diverse gevallen in Vlaanderen waar rechterlijke uitspraken leidden tot sluiting en dit zeer vaak omdat het bestuur niet kon aantonen dat zij maatregelen hadden genomen om de al dan niet vermeende overlast te verminderen.

We willen hierbij benadrukken dat Kikoen niet voor eeuwig op de huidige locatie zal blijven, maar dat heeft niets te maken met klachten van omwonenden. Wij zijn actief op zoek naar gelijkwaardige of betere locaties binnen onze eigen infrastructuur waar we geen huur voor moeten betalen.

Wij volgend dit uiteraard verder op maar willen eveneens benadrukken dat wij spelende kinderen geenszins als overlast beschouwen maar als een meerwaarde voor onze samenleving.

Kinderen moeten ten allen tijde kind kunnen zijn, zeker in een kinderopvang.

Wij hopen dan ook dat de maatregelen voldoende blijken om de rust te doen wederkeren en dat werkende ouders nog steeds met een gerust hart hun kinderen naar Kikoen en hun fijne medewerkers brengen die ik hierbij trouwens van harte wil bedanken voor hun inzet, hun pragmatische aanpak en de schitterende week die ze onze kinderen weer gegeven hebben', besluit de burgemeester.  (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto