U bent hier

Burgemeester Mien komt tussen bij vechtpartij: 'Hoort helemaal niet thuis waar veel kinderen rondlopen'

Herentals
01.09.2019 - 14.04u
Door: Herman Gezelle

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) blijft kordaat.  Vrijdagnamiddag kwam ze  tussenbeide bij een vechtpartij tijdens de kermis op de Grote Markt. Toen politie Neteland ter plaatse kwam had ze de vechthanenl kunnen bedaren.

Het is een traditie in Herentals dat de kermis wordt geopend door een delegatie van het stadsbestuur, begeleid door muzikanten. Vrijdagnamiddag liep het tijdens de rondgang over de kermis compleet mis.

Ter hoogte van de bushalte op de Grote Markt naast de CM ontstond een gevecht tussen één van de muzikanten en een vermoedelijk dronken en agressieve man die zich regelmatig ophoudt in de buurt van de bushalte.

Een getuige kon enkele foto's nemen. Burgemeester Mien Van Olmen kwam meteen tussenbeiden om iedereen tot kalmte aan te manen.

'Ik betreur dit incident ten zeerste. Slaan en heel wat verbale agressie hoort niet op een plaats waar veel kinderen bij elkaar zijn. Ik vond het mijn taak om bemiddelend op te treden in afwachting van de komst van de politie.' Toen die ter plaatse kwam was de rust al bijna weergekeerd. (mvo-foto rr)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto