Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burgemeester Mien Van Olmen langer afwezig wegens ziekte

Mien Van Olmen

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V)  van Herentals zal langere tijd afwezig zijn wegens ziekte. Op doktersadvies bouwt ze een periode in tot einde december voor herstel mentaal welzijn.

"Haar vele bevoegdheden en verantwoordelijkheden zullen voor die tijd overgenomen worden door schepen Jan Michielsen, die Mien zal vervangen met volledige steun van en in samenwerking met zijn collega-schepenen", zegt Tom Van Dyck, fractieleider.

"Jan Michielsen zal als vervangend burgemeester de vergaderingen van het schepencollege leiden en zorgen voor de verdere samenwerking met de stedelijke diensten, de hulpdiensten en de politie. De vertegenwoordiging van het stadsbestuur in alle overlegorganen en op evenementen zal Jan Michielsen samen met zijn collega-schepenen verder bekijken en verdelen. Op die manier verzekeren we de continuïteit van het bestuur.

Sarah Boxstaens opvolger in raad

In de gemeenteraad wordt Mien tijdens haar ziekteverlof vervangen door Sarah Boxstaens, haar opvolgster volgens de verkiezingsuitslag van 2018 en een jong, gedreven en geëngageerd nieuw gezicht in de Herentalse gemeenteraad. De kandidatuur van Sarah wordt voorgedragen tijdens de gemeenteraad van november. Ze krijgt hierin de ondersteuning van de voltallige CD&V-fractie.

We zullen Mien dus een tijdje moeten missen. Haar inzet, werkkracht, dossierkennis en grote betrokkenheid zijn welbekend, en dat engagement zullen we als ploeg helemaal overnemen.

Gezondheid komt voor iedereen op de eerste plaats, dus wensen we Mien van harte een goed en volledig herstel, en we gunnen haar ook de tijd daarvoor. We vragen ook dat iedereen haar de rust gunt om helemaal te herstellen", besluit Tom Van Dyck.  Foto Johan Temmerman/ NNieuws.

Mien Van Olmen

Deel dit artikel