'We dachten dat het weer voluit zou mogen dit jaar: leven, feesten, samenzijn', zegt Burgemeester Paul Verbeeck, burgemeester van Nijlen.
'

Maar de sfeer sloeg om, het perspectief werd vaag en hoop voelt kwetsbaar. Ik besef dat vele mensen door de Coronacrisis het fysiek en mentaal moeilijk hebben.

En het ligt blijkbaar in onze volksaard om vooral aandacht te hebben voor de problemen, de miserie en het negatieve.

In die aanhoudende sfeer van onzekerheid, vertwijfeling en zwaarmoedigheid willen we mensen uitnodigen om toch dankbaar stil te staan bij wat goed gaat en wie goed doet.

Als burgemeester wil ik graag een persoonlijk dankwoordje richten aan alle vrijwilligers die zich blijven inzetten in vaccinatiecentra, in de zorg, in het verenigingsleven, bij de wateroverlast in Wallonië en op zo vele andere plaatsen.

Al die vrijwilligers zijn lichtpuntjes voor de mensen die ze helpen, ze brengen hoop en geven energie om in de moeilijkste momenten toch door te zetten.

Dit Klokslag-initiatief herinnert ons aan KLOKSLAG 20.20, op oudejaarsavond vorig jaar. Toen gaven de klokken het teken om de straat op te gaan, het glas te heffen en het nieuwe jaar te omarmen. Zo waren we - ondanks die laatste avond van het jaar alleen - toch een moment samen.

En nu is er dus KLOKSLAG 20.21. Als een moment van dank. Op 31 december klokslag 20.21 uur zullen de klokken luiden.

Als een warme uitnodiging aan mensen om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn en wat hen hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht.

Ik wens u alvast prettige feestdagen toe en mijn wens voor 2022 is eenvoudig en klein: "Gelukkig samen te leven en elke dag opnieuw er voor elkaar zijn", besluit  Paul Verbeeck.