Dinsdagavond debatteerden in hotel De Karmel Herentals zo'n 15 ondernemers over het thema 'Wat moet er de volgende jaren 2013-2018 in Herentals veranderen zodat de ondernemers in de beste omstandigheden kunnen ondernemen ?'.



Vooral burgemeester Peeters (s.pa), als 'schepen voor de middenstand en communicatie', zat de hele avond in het oog van de storm. 

Jan Peeters wordt een sterk gebrek aan communicatie verweten, enkel beperkt tot zijn éénrichtingsverkeer qua informatie voor ondernemers. 

Dienstverlening middenstand moet beter
Ondernemer M. uit de Bovenrij  : 'Burgemeester Peeters speelt al 6 jaar solo-slim.  Op de 'middenstandsraad', als die dan nog bestaat, is het een gewone info-avond, geen participatie, éénrichtingsverkeer vanuit Peeters.  Als je opmerkingen maakt, komt er geen reactie of de administratie laat na iets uit te werken.  Er is totaal geen inspraak, Peeters is een échte dictator.  De Muur van Berlijn staat nog in Hertals.   Peeters heeft geen enkele  ondernemerservaring.'

Handelaarster A. uit de St.-Waldetrudisstraat : 'De dienstverlening in het administratief centrum kan stukken beter.  Ook de stedelijke website is nog altijd te middenstand-onvriendelijk.  Een onderlegde dienst is onontbeerlijk.  Zomaar iemand aanduiden die geen ervaring heeft, leidt tot niets. Ik mis een   e-loket voor ondernemers dat efficiënt werkt.'

Veiligheid : 55% aantal inbraken in 2011
Meer blauw op straat, veiligheidscamera's in het centrum, betere bewegwijzering van de parkings, bereikbaarheid, financiën, het afschaffen van verouderde en de vereenvoudiging van gemeentebelastingen voor bedrijven, uitstraling van de stad en de plannen over de  Ijzeren Rijn kwamen nog aan bod tijdens deze boeiende thema-avond van Unizo.

Positieve boodschap
UNIZO - Herentals wil in aanloop naar die verkiezingen een duidelijk positieve boodschap meegeven aan de politieke partijen over wat ondernemers verwachten van hun toekomstig gemeentebestuur.

Reactie 1/3 om 21.30u : lezer B. wenst anoniem te blijven :

'Ik vind het zeer spijtig dat een groot deel van de personeelsleden die hun job doen en dit doen hoe dat het bestuur het wil dat het uitgevoerd wordt, mee zwart worden gemaakt zonder dat ze hier iets kunnen aan doen. Schiet hier alstublieft niet op de uitvoerders die de methode van het bestuur moeten hanteren. Zij kunnen hier niets aan doen.'