U bent hier

Burgemeester Seppe Bouquillon trekt CD&V Olen

Olen
17.09.2018 - 22.18u
Door: Mark Jaspers

De CD&V lijst Olen bestaat uit 11 vrouwen en 12 mannen.

'Van deze 23 personen zijn er 13 van O.L.Vrouw-Olen, 5 van Sint Jozef-Olen en 5 van Olen-Centrum', zegt Seppe Bouquillon.

'We hebben als partij wel wat werk gestoken in het zoeken van de juiste profielen om onze afdeling te versterken. Uit al deze gesprekken zijn niet enkel de 14 nieuwe kandidaten uitgekomen maar ook enkele leden die achter de schermen de handen uit de mouwen steken.

Dat huidig burgemeester Seppe Bouquillon de lijst ging trekken was al langer bekend. Op plaats 2 staat Ellen Deswert en plaats 3 zal worden ingenomen door Kris Gebruers. Beiden zitten nu in het schepencollege en gaan voluit voor een verderzetting van hun taak als schepen. Marc T'Syen, nu schepen van oa openbare werken zal op plaats 5 de strijd aangaan.

Raadslid Jan Verbist staat op plaats 17 en Lisette Boeckx zal de lijst duwen.

Maar liefst 14 nieuwe kandidaten staan op deze lijst wat een vernieuwing van 61% betekent.

Het is duidelijk dat CD&V Olen DE vernieuwende partij is binnen Olen.

Voor Sint Jozef Olen zijn er zelfs 5 gloednieuwe kandidaten binnengehaald.

Michel De Maeyer staat op plaats 4, Rinske Aerts op plaats 8, Sandra Bogaerts op plaats 14, Chris (Spar) Verheyen – Van Den Bosch op plaats 19 en Suzy Lathouders op plaats 21.

Voor Olen Centrum zijn er buiten schepen Kris Gebruers nog onze voorzitster Christel Pluys plaats 7,secretaris Jan Van Elst plaats 15 en nieuwkomers Peter Op't Roodt plaats 18. We vonden het belangrijk om op plaats 13 een jong iemand te zetten die uit Olen Centrum afkomstig was. Uiteindelijk is dit Katrien Gebruers geworden.

Voor OLV Olen is er ook een goede mix gevonden. Jonge nieuwkomers zoals Sander verboven (plaats 16) en Kirsten Horemans (plaats 22). Zij kregen plaatsen in de buurt van gevestigde waarden om hen een duwtje in de rug te geven. Andere nieuwkomers zijn Gert Dierckx op plaats 6, Ronny Webers op plaats 9 en Henk Vleugels als lijstduwer in de linker kolom.

Als afsluiter hebben we nog onze 3 nieuwe dames Natasja Van Eyck (plaats 10), Kristin Mertens (plaats 11) en Robine Wuyts (plaats 20).

Met deze ambitieuze en vernieuwde groep zijn wij klaar om de volgende 6 jaar mee beleid te voeren in Olen. Een beleid voor onze inwoners, met respect voor jong en oud, als ondersteuning voor onze verenigingen en bedrijven en met een hart voor onze leefkwaliteit.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto