Donderdag is het Car Free Day, een warme oproep aan iedereen om de auto een dagje op stal te laten. Op de Car Free Day van vorig jaar daagde de Lilse burgemeester Paul Diels het gemeentepersoneel uit om 90.000 kilometer naar het werk te fietsen op één jaar tijd, 5.000 kilometer meer dan het jaar voordien.

De fietsende medewerkers van de gemeente klokten af op 90.209 kilometer. De Lilse burgervader hield woord en trakteerde vandaag het personeel.

Burgemeester Paul Diels: "We stimuleren het gemeentepersoneel al enkele jaren om met de fiets naar het werk te komen. Niet alleen tijdens de Car Free Day, maar heel het jaar door. Dat is beter voor het milieu, beter voor de mobiliteit in onze gemeente en beter voor de gezondheid en de portemonnee van ons personeel.

Vorig jaar fietsten onze medewerkers zo'n 85.000 kilometer. Dit jaar zijn ze in de uitdaging geslaagd om daar nog eens 5.000 kilometer bij te doen. En belofte maakt schuld dus alle personeelsleden die dit jaar gefietst hebben, krijgen een vandaag doosje Lilse Zoetigheid.

De Lilse Zoetigheid is een ronde lekkernij die onze vzw Toerisme een paar jaar geleden heeft laten ontwikkelen. Het heeft een laagje marsepein, een tussenlaag crème en een chocoladelaag. In de marsepein staan de gemeentenaam en het logo gebrand."

Het gemeentebestuur heeft de traditie om haar werknemers op regelmatige tijdstippen te overtuigen om met de fiets te komen. Wie met de fiets komt, krijgt sowieso een fietsvergoeding. Daarnaast is er af en toe een extra actie. Zo deelde de gemeente al eens appels uit, verlootte ze fietswielverlichting en kregen de meest fervente fietsers een ontbijt.