U bent hier

Burgemeester trakteert voor beter klimaat

Lille
20.04.2016 - 17.33u
Door: Herman Gezelle

Belofte maakt schuld. De Lilse burgemeester Paul Diels trakteerde zijn medewerkers die het meest gefietst hadden het voorbije half jaar, op een ontbijt. "Ik heb ik een oproep gedaan aan alle medewerkers om zo veel mogelijk met de fiets te komen. De drie medewerkers die de meeste kilometers bijeen fietsten en de medewerker die het vaakst met de fiets kwam, kregen een ontbijt," vertelt burgemeester Paul Diels (CD&V).

"De oproep maakt deel uit van de campagne Kempen2020. 29 Kempense burgemeesters hebben zich geëngageerd om 20% CO2 te besparen tegen 2020. Mobiliteit is verantwoordelijk voor 30% van de CO2-uitstoot in Lille. Als we voor korte verplaatsingen de fiets nemen, kunnen we hier een verschil maken."

De medewerkers hebben hun ontbijt meer dan verdiend. Technisch beambte Rudi Claessens fietst elke dag 36 kilometer. Op een half jaar tijd fietste hij 3672 kilometer van en naar het werk. Bestuurssecretaris Wim Verhulst fietste in totaal 2686 kilometer.

Technisch beambte Paul Van den Broeck eindigde op plaats drie met 1848 kilometer. Oliver Willems, de assistent-dienstleider van de bib, kwam het vaakst met de fiets. Op zes maanden tijd kwam hij maar liefst 106 dagen met de fiets werken.

"Mijn medewerkers hebben een knappe prestatie neergezet. Hopelijk zijn ze een voorbeeld voor anderen. Om onze CO2-uitstoot terug te dringen, helpt het al enorm als je slechts één keer per week de fiets neemt in plaats van de auto. Andere Lilse zaakvoeders mogen ook altijd mijn voorbeeld volgen en voor hun personeel een gelijkaardige actie opzetten," besluit burgemeester Paul Diels (CD&V).

Bij Kempen2020 zijn naast de 29 Kempense gemeentes ook verschillende partners betrokken, waaronder IOK, Provincie Antwerpen en RESOC Kempen. Meer info: www.kempen2020.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto