U bent hier

Burgemeester Ward Kennes : 'Kasterlee zet in op isoleren van woningen'

Kasterlee
26.01.2022 - 08.57u
Door: Herman Gezelle

De gemeente Kasterlee legt door de ondertekening van het Burgemeestersconvenant 2030 en de opmaak van een bijhorend energie- en klimaatplan de focus op de toekomst.

'Tegen 2030 willen we onder meer 40% minder CO2 uitstoten tegenover referentiejaar 2011', zegt burgemeester Ward Kennes.

'Dit kunnen we als gemeentebestuur echter niet alleen realiseren. Om deze doelstelling te halen en Kasterlee klimaatbestendig te maken, is het alle hens aan dek.'

Schepen voor duurzaamheid, Rob Guns geeft wat meer uitleg: "Uit analyses blijkt dat de woningen van de huishoudens in Kasterlee de grootste bron van CO2-uitstoot zijn op ons grondgebied.

Daarom willen we als gemeentebestuur onze inwoners financieel ondersteunen bij het renoveren of meer specifiek het isoleren van de buitenschil van hun woning."

Dit doet Kasterlee met een subsidiereglement, in samenwerking met Fluvius. Zo zal automatisch na elke premieaanvraag bij Fluvius, voor het isoleren van de buitenschil, 50% van de premie bijgepast worden door het gemeentebestuur.

Het subsidiereglement werd op 25 januari 2022 goedgekeurd door de gemeenteraad van Kasterlee en treedt in werking vanaf 1 februari 2022.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto