U bent hier

Burgemeester zeer tevreden met subsidie voor rioleringsproject in Kasterlee

Kasterlee
27.01.2017 - 08.17u
Door: Mark Jaspers

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) is zeer tevreden met de beslissing van zijn partijgenote Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Joke Schauvliege. Zij keurde vandaag 216 miljoen euro subsidies goed voor 153 projecten die investeren in waterkwaliteit en waterbeheersing.

Daarbij zit ook een zeer omvangrijk bedrag van 4.170.000 euro voor gemeentelijke rioleringsinfrastructuur in Kasterlee. Concreet gaat het om een onderdeel van fase 2 van Masterplan De Met, namelijk de heraanleg van de Markt en de aansluitende straten in het dorpscentrum.

Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en tegelijk wordt ook de Rulloop geherwaardeerd om hemelwater uit het centrum af te voeren via deze natuurlijke waterloop.

"Over een goed half jaar willen wij fase 1 van Masterplan De Met afronden met de opening van ons nieuw Ontmoetingscentrum en de ingebruikname van het plein achter het gemeentehuis waar momenteel de werken volop aan de gang zijn" zegt Ward Kennes. De toekenning van deze subsidies voor de rioleringswerken sluiten aan bij de eerdere toezegging van AWV om ook bij te dragen in de heraanleg van de Markt en het verleggen van de gewestweg N123. 'Door ook de VMM en AWV als partners bij ons project te betrekken kunnen we het masterplan duurzamer en grondiger uitvoeren en de kosten voor dit fantastische dorpsvernieuwingsproject binnen de perken houden' besluit de burgemeester.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto