U bent hier

Burgemeesters Grobbendonk en Vorselaar reiken diploma's reanimeren uit

Grobbendonk | Neteland | Vorselaar
19.12.2016 - 23.56u
Door: Herman Gezelle

Dit najaar volgden een 100-tal cursisten de opleiding reanimeren en defibrilleren van het Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar.

De burgemeester van Grobbendonk, Eric Van Meensel en de burgemeester van Vorselaar, Lieven Janssens, gaan maandag de diploma's officieel overhandigen.

Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar organiseerde 4 opleidingen reanimeren en defibrilleren in Grobbendonk en Vorselaar in het kader van het project 'Steden en Gemeenten Hartveilig'.

Het Rode Kruis wil de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken. Grobbendonk en Vorselaar ondertekenden de samenwerkings-overeenkomst 'Hartveilige gemeente' en voldoen aan de criteria om een hartveilige gemeente te zijn:

Zij beschikken over automatische externe defibrillatoren (AED) die publiek toegankelijk zijn. Bovendien gingen zij het engagement aan om hun inwoners te sensibiliseren.

Samen met de Rode Kruisafdeling Grobbendonk-Vorselaar organiseerden zij opleidingen in reanimatie en AED-gebruik voor de bevolking en minstens 10% van het gemeentepersoneel.

Gezien het aantal deelnemers, bleken deze opleidingen een groot succes.

Tweemaal per jaar richt Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar ook EHBO-opleidingen in.

Maandagavond kregen de deelnemers van deze opleiding hun diploma's uitgereikt in het gemeentehuis van Grobbendonk.

Foto's De Smollie Dirk / NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto