Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burpindale in het Paleis op Meir Antwerpen : aanrader

Meir

Tot zondag 15 januari 2023 zorgt het BURP collectief voor een smakelijke bezetting van het Paleis op de Meir Antwerpen. 
Het BURP collectief heeft het voorbije decennium eigenzinnige accenten gelegd op het vlak van food- en fashion fotografie.
De soms brutale, grappige, out of the box BURP -stijl kreeg inmiddels veel navolging en veroverde via de social media de harten van trendsetters en art lovers.

BURP is ‘very 21st century’

Het duurde niet lang of de creatieve exploten van het BURP-duo Kris De Smedt en Erik Vernieuwe - partners in het leven en in de kunst -  kleurden buiten de lijntjes van de fotografie. Ze leefden zich uit in videoproducties, exclusieve publicaties en installaties voor toonaangevende merken.

Geen medium is een brug te ver. Elk concept een totaalconcept. Altijd op zoek naar schoonheid in het banale creëren ze hun eigen ideeën en beelden, gelaagd met positieve emoties die worden opgeroepen door elk materiaal dat hun pad kruist.
Of het nu gaat om eten, bloemen, keramiek of stoffen, om er maar een paar te noemen, ze bouwen en fotograferen sets waarvan je je afvraagt wat er onder het oppervlak zit. Niets is te gek als het gaat om hun visuele benadering, maar ze laten de interpretatie altijd aan de kijker over om de persoonlijke benadering van het werk te benadrukken.

BURP maakt blij, doet lachen en zet je aan het denken. 

Een smakelijke bezetting: 

BURP is klaar om de deuren van het Paleis op de Meir open te gooien en de bezoeker welkom te heten in een universum dat perfect de gelaagdheid van de geschiedenis van het pand weerspiegelt.
Eclectisch met een serieuze lik humor.

Erik en Kris brengen een eigenzinnige interpretatie van het reilen en zeilen in de vele zalen en salons vroeger en nu. Alles binnen de context van de stijl van het gebouw.
Het publiek kan op eigen houtje à la Alice in Wonderland ronddwalen, maar er zijn net zo goed erg onderhoudende soms theatrale rondleidingen, performances en events.
Elke ruimte krijgt een specifieke invulling en functie, samen vormen ze meer dan ooit een tot de verbeelding sprekend geheel.

De BURP grafische vormgeving wordt al jaren grafisch mee bepaald door NovoTypo uit Amsterdam. Hun eigenzinnige kijk op typografie en de intelligente manier waarop ze communicatie aanpakken is ook voor Burpindale Palace een match made in royal heaven. Info & tickets via https://www.herita.be/nl/evenements/burpindale-palace

EXTRA INFO OVER DE GAST-ARTIESTEN

Voor de gelegenheid nodigt BURP 6 gast-artiesten uit die het evenement to the next level zullen brengen.  Costumière en gecertificeerd wild child Ruby Renteurs maakt voor Burpindale Palace installaties die verwijzen naar de rijkelijke en decadente kledingkeuzes die ongetwijfeld ooit het paleis tijdens menig bacchanaal onveilig hebben gemaakt.

Kunstenaar Simon Lynen presenteert The Bloody Sausage, een restaurant dat je moet gezien hebben om het te geloven. Hij componeert ook muziek speciaal voor de gelegenheid. Zijn werk zoekt de rand op, van beweging, compositie en materiaalkeuze en dat maakt hem perfect en uniek geschikt voor ons project.

Keramiste Sophie Pillen onderzoekt met haar werk de fascinatie die Napoleon had met katten en zijn dédain wat betreft voedsel. Hautain, breekbaar en niet onder een bepaalde noemer te vatten en dan hebben we het niet alleen over de katten.

Bouwen met natuurlijke materialen doet niemand beter dan Bloemen van Cornelis, met gemak de mooiste en bloemenwinkel in de stad. Hij laat zich volledig gaan binnen het Koninklijke thema en de creaties kom je her en der in de salons tegen.

Kamiel De Bruyne is een conceptueel kunstenaar die in de lijn van de BURP-humor doorheen het gebouw nutteloze bordjes plaatst. Het is aan de kijker om uit te maken wat waarheid is en wat flagrante leugen, en dat ligt dan weer helemaal in de lijn van de geheimen die de paleismuren met zich meedragen.

Tenslotte ontwikkelde gast-kunstenaar Kris Strybos speciaal voor Burpindale Palace een soundscape met referenties naar alle elementen van de tentoonstelling en het Burp-universum.

PRAKTISCH

Waar?                        Paleis op de Meir, Meir 50, 2000 Antwerpen.
Wanneer?                  Tot en met zondag 15 januari 2023.
Dagopenstelling        op donderdag van 11.00 tot 21.00 uur

op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. 

TICKETS   Standaard €7 - 3 t.e.m. 18 jaar €5 - Kinderen tot 3 jaar gratis - Herita-leden gratis -- https://www.herita.be/nl/evenements/burpindale-palace

©Willy Ysewijn, NNieuws

Meir 50, Antwerpen, België

Meir

Deel dit artikel