Vanaf zaterdag 1 juli wijzigen de routes van de succesvolle buslijnen 1 en 2 van de Centrum Express. De aanpassingen komen er op vraag van de gebruikers en na overleg tussen het gemeentebestuur en De Lijn.

Buslijn 1 tussen Rauw en het Centrum zal niet langer sporthal 'Den Uyt' bedienen, maar via de Edmond Van Hoofstraat 'halte Kerk' een lus maken langs het Laar naar het station van Mol. Buslijn 2 tussen Achterbos en het Centrum rijdt niet meer langs de Turnhoutsebaan maar via de Sint-Apollonialaan.

Raadpleeg de dienstregeling en de aangepaste haltes via www.delijn.be.

Op 1 september 2015 verdween de belbus in onze gemeente. Gelukkig kwamen lijnen 1 en 2 van de Centrum Express in de plaats. Deze lijnen vormen een vaste verbinding met één bus per uur tussen de gehuchten Millegem, Achterbos, Ginderbuiten, Sluis en Rauw met het Centrum. Dit waren de gehuchten die nog niet werden bediend door een reguliere busverbinding.

Buslijn 1: Rauw - Centrum

Huidige situatie: buslijn 1 bedient sportcentrum Den Uyt

Vanaf 1 juli: buslijn 1 bedient 'Den Uyt' niet langer, maar maakt een lus in het Centrum via de Edmond Van Hoofstraat, Laar en Rozenberg terug naar het station van Mol.

De chauffeurs die buslijn 1 bedienen, hadden moeite om het volledige traject binnen de vooropgestelde tijd af te werken. Dit leidde tot vertragingen waardoor de aansluitingen met de treinen soms niet gehaald werden. Daarom wordt de halte sportcentrum Den Uyt geschrapt en heeft buslijn 1 een extra 'halte kerk' in de Edmond Van Hoofstraat.

Buslijn 2: Achterbos - Centrum

Huidige situatie: buslijn 2 rijdt vanaf Achterbos via de Turnhoutsebaan naar het Centrum.

Vanaf 1 juli: buslijn 2 rijdt vanaf Achterbos via de Sint-Apollonialaan naar het Centrum.

Hierdoor zijn de ambachtszone, de Kringwinkel en Bistro Apollon perfect bereikbaar. Daarnaast verdubbelde De Lijn eerder al de frequentie van de bussen tussen Turnhout en Mol (470) waardoor de bereikbaarheid van het Centrum via deze weg verzekerd is.

Dit betekent dat haltes die verdwijnen op lijn 2, vervangen worden door nieuwe haltes op de gewijzigde route. Nieuwe halteplaatsen zijn onder andere ter hoogte van Bruggeske, Sint-Apollonialaan 143 en in de Sint-Apollonialaan ter hoogte van de Postelarenweg.

Meer info:

De Lijn, www.delijn.be, 070 220 200 (0,30 euro/minuut)

verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be