U bent hier

Buurtbabbels : 'GiB gaat van wijk naar wijk'

Grobbendonk
20.04.2022 - 16.54u
Door: Herman Gezelle

Vanaf vrijdag 22 april tot vrijdag 10 juni trekt het team van Grobbendonk in Beweging (GiB) de straat op om met alle inwoners van Grobbendonk en Bouwel een babbeltje te slaan.

Week na week trekt de partij met hun caravan van wijk naar wijk en kan de Bouwelaar en Grobbendonkenaar onze enquête invullen.

Dat de buurtbabbels en huis-aan-huis gesprekken een ambitieus, maar beproefd concept zijn bewees de partij vorige verkiezingen. Toen belde Marianne Verhaert bij elke voordeur in de gemeente aan om een babbeltje te slaan.

Aansluitend trokken ze met team GiB wekelijks door de wijken met de caravan. Met succes, want dankzij de inspanningen haalde het team een zeer mooie score en werd Marianne Verhaert verkozen tot burgemeester.

"Na 2 jaar corona waarbij ook de sociale contacten moeilijker verliepen, willen we met onze ploeg terug de baan op om te spreken met onze inwoners. Bij een fris pintje, een glaasje cava of een cola willen we luisteren naar de ideeën en de bezorgdheden van onze inwoners", zegt burgemeester Verhaert.

Met de gesprekken en de enquête wil de partij een representatief, scherp beeld krijgen van de wensen van de Grobbendonkenaar en Bouwelaar. Een aantal van die punten wil GiB nog voor 2025 uitgevoerd zien, een ander deel zal ze opnemen in haar verkiezingsprogramma.

Nu vrijdag zijn ze terug te vinden op het Astridplein in Grobbendonk op 6 mei staan ze op de parking aan de kerk in Bouwel. Voor verdere data moet je jouw brievenbus in de gaten houden.

De week voorafgaand op de buurtbabbel krijgen de inwoners van de wijk een folder in de bus waarop de plaats en het stijdstip vermeld staan waarop de partij haar caravan in de buurt opzet.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto