U bent hier

Buurtbabbels in Grobbendonk en Bouwel

Grobbendonk
21.03.2018 - 08.39u
Door: Herman Gezelle

'Het gemeentebestuur hecht er veel belang aan om de mening van onze inwoners te kennen', zegt burgemeester Eric Van Meensel (N-VA).  'Inspraak en participatie zijn prioritaire doelstellingen voor het bestuur. Maar hoe breng je de burgers dichter bij het beleid?

Om te weten wat leeft in de verschillende buurten van Grobbendonk en Bouwel organiseerden we in 2015 en 2016 voor het eerst Buurtbabbels. Voor de edities in november 2017 in Bouwel en in februari 2018 in Grobbendonk, trokken we naar de sporthal en De Volle Vaart.

Tijdens een informele babbel was er voldoende ruimte om vragen te stellen en werd er geluisterd naar ideeën en suggesties. Ondertussen trakteerde het gemeentebestuur op een drankje.

Er namen 120 inwoners deel aan de recentste Buurtbabbels.

Het college van burgemeester en schepenen gaf tijdens deze Buurtbabbels een persoonlijke toelichting over actuele projecten, zoals de site van McCain, de kasteelhoeve d'Ursel, het oud-gemeentehuis van Bouwel, de oude pastorij van Grobbendonk, kinderopvang, het fietspad N13, de Industrieweg, wegenwerken, de Mobiliteitsstudie Middenkempen en de integratie gemeente/OCMW.

Tijdens de vragenronde werd o.a. verder ingegaan op de problematiek rond sluikstorten, sluipverkeer, het industriegebied, de ontsluiting van de N13, de Industrieweg en de E313.

Thema's als mobiliteit en duurzaamheid blijken de inwoners bijzonder nauw aan het hart te liggen.

Het gemeentebestuur beseft dat veel van de aangehaalde onderwerpen gevoelig liggen. Problemen op het vlak van verkeersveiligheid en afvalbeleid aanpakken, vraagt tijd en oplossingen zijn niet van vandaag op morgen te realiseren.

Oorzaken van knelpunten aanpakken geniet bij het bestuur de voorkeur op tijdelijke oplossingen, maar dat vergt vaak meer onderzoek.

De Buurtbabbels waren een ideale gelegenheid voor onze inwoners om eens hun zegje te kunnen doen en voor ons bestuur om inzicht te krijgen in de verschillende standpunten van onze inwoners. Alle vragen en opmerkingen worden nu besproken en waar mogelijk aangepakt. Met voorstellen voor de toekomst gaan we aan de slag.

Inwoners die na deze Buurtbabbels nog een suggestie voor het bestuur hebben of een probleem willen melden m.b.t. het openbaar domein kunnen het meldingsformulier in het infomagazine Groboscoop gebruiken of surfen naar www.grobbendonk.be/Melding,' besluit burgemeester Eric Van Meensel.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto