De buurtbewoners van de buurt Acacialaan  organiseren om een megalomaan project op de Molekens tegen te houden. 'Tijdens de vakantie hebben ze hard gewerkt aan een uitvoerig bezwaarschrift en nu gaan ze zoveel mogelijk bezwaarschriften indienen.

In het kort: 5 appartementsblokken van bijna 30 meter hoog en 231 extra wooneenheden passen niet in de Molekens. Niet alleen wordt hiervoor waardevol groen vernietigd, de mobiliteitsimpact zal zeer groot zijn en meer dan 10 jaar bouwwerken en werfverkeer is nefast voor de leefbaarheid van de Molekens.

Wie het nog niet ingediend heeft, kan de link gebruiken. Je moet in het begin en achteraan je naam en adres toevoegen.Je vind het op  https://sites.google.com/view/masterplan-voor-de-molekens/ 

Bezwaarschriften moeten uiterlijk op 12 september 2019 ingediend worden met vermelding van het dossiernummer OMV_2019024794. Dit kan via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be/publiek) of door ze te bezorgen aan het college van burgemeester en schepenen (via mail: info@herentals.be, post of tegen ontvangstbewijs afgeven aan het stadsloket). 

Dinsdag en woensdag gaat men in de hele wijk een informatieflyer (ook in bijlage) bussen met als doel dat zoveel mogelijk wijkbewoners een bezwaarschrift indienen. Je kan je steentje bijdragen door iedereen die je kent en in de buurt woont, te vragen om een bezwaarschrift in te dienen.
 
Op de flyer kondigen we ook aan dat iedereen deze zaterdag 12 september tussen 10 en 12 uur in de Boekerij (Berkenlaan 19) meer informatie kan bekomen en het bezwaarschrift kan komen ondertekenen.'