U bent hier

Buurtbewoners De Residentie boos om levering 200 stapelbedden 'voor asielcentrum' (1)

Kasterlee
16.02.2016 - 20.10u
Door: Peter Caers

Het buurtcomité De Ronde Vijver gaat in alarmfase : 'Gisteravond liet burgemeester Ward Kennes weten dat er ook deze week geen beslissing gaat vallen in het dossier van de opvang van 300 vluchtelingen in het voormalige luxe Hotel "De Residentie".

Maar dit staat in schril contrast met wat onze buurt momenteel vaststelt aan de Residentie.

Gisterenmorgen werden er 200 stapelbedden geleverd voor Hotel de Residentie. Het doet vragen rijzen... of Corsendonk is wel erg zeker van zijn zaak of er is al dan niet onofficieel een beslissing genomen, waar niet openbaar over gecommuniceerd mag worden.

Dit is pure provocatie en een slag in het gezicht van het buurtcomité dat steeds de dialoog is aangegaan met zowel de burgemeester als Corsendonk Hotels.'

Wie draait hier wie een rad voor de ogen?

'Het is toch niet te rijmen dat er 200 stapelbedden geleverd worden terwijl er officieel nog geen toewijzing is. De foto's in bijlage zijn genomen door een opmerkzame buurtbewoner.

Het is onbegrijpelijk dat in een hotel met 36 kamers en ontworpen is voor 70 gasten te ontvangen er 200 stapelbedden geplaatst worden.

Dit komt neer op 400 slaapplaatsen of meer dan 11 personen per kamer.

Dit overtreft zelfs het aantal van 300 slaapplaatsen waarover momenteel sprake is. De buurt is bang opnieuw koud gepakt te worden ?'

Werd het hotel wel brandtechnisch goedgekeurd voor opvang van 400 mensen?

'Onze buurt wordt elk jaar gedurende minstens 8 maanden al extra belast met de toeloop van Bobbejaanland. De andere maanden worden er dan werken uitgevoerd en kunnen we geen kant meer uit. In deze omstandigheden wil men dan nog eens 300 vluchtelingen onderbrengen ? Alle verhoudingen zijn momenteel zoek.

We verwachten van onze burgemeester dat hij eens krachtig op tafel slaat en dit niet laat gebeuren.'

Het buurtcomité De Ronde Vijver

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto