Er komt een nieuw openbaar onderzoek rond de aanvraag van de milieuvergunning voor de bouw van het slachthuis van nv De Lokery Oevel. Dat openbaar onderzoek start vandaag woensdag. De aanvrager had een aantal noodzakelijk bijlagen bij zijn dossier vergeten bij te voegen en dus stuurde de provincie het onvolledige dossier terug.

Dat betekent dat de bezwaarschriften dus niet meer tellen. Gans de procedure moet nu overgedaan worden tot woede van de buurtbewoners. Die beloven vanaf de infovergadering van 4 december nog strijdvaardiger voor de dag te komen.

Tegen de vorige aanvraag van de milieuvergunning waren er meer dan 3.000 bezwaarschriften ingediend.  In september  verzamelde een actiecomité 1.395 handtekeningen, 1.400 online bezwaren en er liepen bij de gemeente nog eens 500 individuele bezwaarschriften binnen.Varkensslachterij De Lokery uit Lokeren wil samen met vleesverwerkingsbedrijf Bens het grootste slachthuis van België in de Westelse deelgemeente neerpoten. Dat moet komen op grond van nv Bens. Er zouden wekelijks 40.000 varkens worden geslacht.