Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buurtbewoners Rashoevewijk Heist engageren zich in buurtinformatienetwerk (BIN)

BIN

Vanaf donderdag vandaag treedt het buurtinformatienetwerk (BIN) in de Rashoevewijk in werking. De burgemeester, politie en BIN-verantwoordelijke tekende officieel het charter. Het doel van zo’n BIN is om de veiligheid in de buurt te verhogen door een samenwerking tussen buurtbewoners en politie. Bewoners die verdachte gedragingen of een verdachte situatie zien, verwittigen onmiddellijk de politie via het nummer 101. 

De politie gaat vervolgens na wat er aan de hand is en/of verspreidt een BIN-bericht via de telefoon. Hierdoor is er een wederzijdse uitwisseling van informatie tussen buurtbewoners en politie. Deze informatie bestaat zowel uit preventieve tips als uit nuttige operationele informatie.

Geëngageerde buurtbewoners

In de wijk engageerden reeds bewoners van 56 woningen zich om lid te worden van het buurtinformatienetwerk. In totaal telt de Rashoevewijk een 200-tal woningen verspreid over de Rashoevestraat, Zandvoortstraat, Halfbunderstraat, Burgerheidestraat, Drieshoevestraat, Ieperstraat, Sparrestraat, Essestraat, Eikestraat in Heist.

Lid worden van het buurtinformatienetwerk is nog steeds mogelijk via de BIN-coördinator Kathrine Plancke (BIN.Rashoevewijk@gmail.com). Toetreden moedigt niet alleen de waakzaamheid en opmerkzaamheid in de buurt aan, eventueel na het opmerken van verdachte figuren, maar heeft ook een preventieve werking. In woonwijken waar een BIN werd opgestart, groeit het solidariteits- en samenhorigheidsgevoel. Bovendien ondersteunen de bewoners elkaar door preventieve maatregelen uit te wisselen.

Oprichten van een BIN in je buurt

Indien in je buurt nog geen BIN actief is en je interesse hebt om er zelf een op te starten, dan kan je de nodige informatie terugvinden op https://www.besafe.be/nl/buurtinformatienetwerken-bin. Wil je doorzetten met de opstart van een BIN, neem dan contact op met de lokale politie van Heist-op-den-Berg.

Foto: Kathrine Plancke, BIN-coördinator v/d Rashoevewijk en inspecteur Lore Buelens, aanspreekpunt binnen politie.

Rashoevewijk, Heist-op-den-Berg, België

BIN

Deel dit artikel