Vanmorgen  opende de nieuwe buurtsupermarkt Proxy Delhaize de deuren aan de Grote Markt 16 Westerlo. Twee jaar, twee maand en twee weken na de sluiting van de verouderde AD Delhaize komen de zelfstandige uitbaters met een vernieuwend winkelconcept. De supermarkt beschikt over een ruime afdeling kazen, vleeswaren en specialiteiten in bediening. Brood wordt geleverd door de warme bakker Hofkens uit Retie.

Proxy Delhaize Westerlo onderscheidt zich van de concurrenten met een aangename winkelinrichting en wil de klanten een coole food-shopping experience aanbieden. In een sterk concurrentiële markt zet deze supermarkt voluit in op kwaliteit en klantenervaring. Ze plaatst een Delhaize uithangbord sterk in de markt, en wil het punt maken dat niet alles over prijs gaat.

Proxy Westerlo is de zesde supermarkt van de families Weckx & Dewaele in de Kempen. Daarnaast zijn zij de promotor van het bouwproject Terlinden te Westerlo (35 appartementen) en het bouwproject Tabaksfabriek te Arendonk (8 appartementen). Beide ontwikkelingen samen omvatten bijna 15.000 vierkante meter bouwontwikkeling. Het bouwproject Terlinden wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met partnerbedrijf Aannemingen Verelst, hoofdsponsor van de Rode Duivels.

Als ondernemersfamilies zijn de families Weckx & Dewaele blijven investeren in lokale economie en tewerkstelling. Vanaf morgen zijn in de verschillende supermarkten 84 medewerkers van heel diverse achtergrond werkzaam. 

Diversiteit is een van de kernwaarden van families en hun bedrijven. Laaggeschoolde medewerkers, oudere werknemers en jonge krachten van erg diverse etnische origine werken samen in deze lokale KMO. 

Op de foto :  André Weckx, Ruben Dewaele en Geert Wallaert van Proxy.

Foto Leo Brouwers / Nnieuws.