Het gemeentebestuur heeft de nieuwe cadeaubonautomaat  in de Statiestraat tijdelijk uitgeschakeld omdat de internetprovider niet de dienstverlening levert die in zijn contract vermeld staat. De cadeaubons blijven uiteraard gewoon te koop tijdens de openingsuren van de informatie- en onthaalbalie en de dienst toerisme. 

De cadeaubonautomaat krijgt in de praktijk geen vast IP-adres toegewezen, wat essentieel is om de aankooptransacties correct af te handelen. Dit stond evenwel duidelijk in het afgesloten internetcontract vermeld. Het IP-adres van het toestel daarentegen verandert voortdurend waardoor de lopende transacties mislukken.

Wat nu?

Het gemeentebestuur heeft beslist de automaat tijdelijk uit te zetten totdat er ons een sluitende technische oplossing wordt aangeleverd. De huidige internetleverancier werd inmiddels in gebreke gesteld en krijgt nog korte tijd de kans om te leveren wat hij contractueel verplicht is. In het andere geval zullen we een andere leverancier aanspreken en de vereiste bekabeling vervangen.