Mil Wuyts blijft een horeca-waard pur sang. In het pand van 'In de 1.000 pijpen' op de Grote Markt openden Mil & Nancy vandaag 'The Roxy', een muziekkroeg waar ze helemaal hun nostalgische memories laten overborrelen.

De toog in de vorm van een gitaar en een retro-piano als bartafel zetten meteen de toon van deze zaak die rock 'n roll ademt.  'Rock'n Roll is here to stay', lacht sympathieke Mil.

Aan de wand prijken foto's van rockartiesten, waaronder ook lokale toppers zoals Bart Buls en Dirk Peeters. Saxofoons en drumstellen zijn smaakvol en speels in het decor verwerkt, naar een ontwerp van Sabina Pelgrims.

Een oude jukebox lonkt naar de vroegere danscafés. Wie zijn handen wast na een sanitaire stop, kijkt in de spiegelende brilglazen van Ozzy Osbourne of John Lennon.

"Muziek is de rode draad door het café", verzekert 'de Mil', die vroeger café 't Saske op de Herenthoutseweg succesvol uitbaatte en regelmatig deed swingen. "Ik heb een prof PA-installatie in huis. Muzikanten moeten maar inpluggen en ze kunnen voor live muziek zorgen."

Met The Roxy, dat verwijst naar zoon Roy en dochter Roxanne, maakt de music-lover een droom waar.

"Ik wilde opnieuw een zaak beginnen, maar dan moest ze vrij van brouwer zijn en op de Grote Markt gelegen zijn. Beide voorwaarden zijn vervuld. En ik kon het pand bovendien helemaal verbouwen naar mijn smaak. Dat is inderdaad een droom die perfect gerealiseerd is."

Ook de liefhebbers van het perfecte bier zijn in The Roxy aan het juiste adres. Uit de 3 tanks van 500 liter stroomt koolzuurvrije Cristal. En aarzel niet om een 'Klootzakske' of een '666' te bestellen.

Er is ook een zelftap voor gezelschappen die graag zichzelf, op eigen tempo, van gerstenat voorzien. Achter de toog is een teller die uw verbruik netjes noteert. 

Iedereen vanaf vandaag welkom op het terras of binnen in het café tussen de rockhelden met een lekker fris pintje.  Mark Jaspers/ Nnieuws.