U bent hier

Calabria mag opnieuw wat langer openblijven

Herentals
10.08.2021 - 16.32u
Door: Herman Gezelle

Lokaal bestuur Herentals trekt het vervroegde sluitingsuur van zomerbar Calabria op de Herenthoutseweg opnieuw in. Dat betekent dat de horecazaak vanaf woensdag 11/8 weer tot 01u klanten mag ontvangen.

Zomerbar Calabria ging eind mei open naast het voetbalstadion van VC Herentals op de Herenthoutseweg. De bar kreeg een strikte vergunning voor een  stille zomerbar, waar geen festiviteiten met versterkte muziek mogen worden georganiseerd.

Vooral buurtbewoners stelden de voorbije weken vast dat de initiatiefnemers zich niet aan die regels hielden. Zo was er sprake van de party Back to Basicz met dj's, en veel overlast bij buurtbewoners op de Herenthoutseweg-Molekens.

Herentals legde daarom vorige week een vervroegd sluitingsuur tot 22u op. Uit een evaluatie na een week blijkt dat Calabria zich daar aan houdt en de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Daarom mag de zomerbar vanaf woensdag 11 augustus weer tot 01u openblijven, maar de voorwaarde is dat dj's of harde muziek absoluut verboden blijven. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto