Zondag 3 maart start in Herenthout de campagne 'Laat naar je borsten kijken'.

Loket Zorg & Gezondheid start vanaf 3 maart 2013 met het project ‘Laat naar je borsten kijken’ en hoopt hiermee het gevoelige thema van borstkanker bespreekbaar te maken. Het project loopt tot en met 15 maart 2013.

Maak hier kennis met het veelzijdige programma waar vooral de aandacht gaat naar preventie en zorg voor je borsten.

Programma



3 maart 2013:  informatieve dorpswandeling en zoektocht 'Met volle borst vooruit'. 

Tijdens deze wandeling van 5 kilometer kom je meer te weten over borstkanker. We vertrekken aan het Loket Zorg & Gezondheid, Molenstraat 56, 2270 Herenthout tussen 13.00 en 16.00 uur. Je hoeft niet vooraf in te schrijven en de wandeling is gratis.



4 tot 15 maart 2013: interactieve tentoonstelling 'Laat naar je borsen kijken'

Deze interactieve tentoonstelling toont je wat er allemaal komt kijken bij vroegtijdige opsporing van borstkanker. De tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van Huis Driane of je kan een rondleiding volgen met een gids. De tentoonstelling is gratis en werd mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de seniorenraad.



7 maart 2013:Ladies@themovies

Deze gezellige filmavond (alleen voor de dames) staat in het teken van borstkanker en borstkankerpreventie. Een filmticket kost 3,00 euro en kan je aanschaffen in Huis Driane. Hapjes, drankjes, goodiebag en tombola zijn inbegrepen in de prijs. Vanaf 18.30 uur ben je welkom in de cafetaria van Huis Driane.



18 februari tot 31 maart 2013: tentoonstelling 'Bustehouder' met info- en boekenstand 

In de kelder van de bibliotheek loopt de tentoonstelling ‘Bustehouder’ rond borstkankerpreventie. ‘Bustehouder’ toont het verhaal over borstkanker en een leven erna. Je kan deze tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van het leeslokaal van de bib.



Tijdens de projectdagen kan je ook doorlopend de werken bezichtigen van de leden van Kunstkring Toreke en Schilders OKRA in Huis Driane. We zamelen inktpatronen en oude gsm’s in ten voordele van Think Pink vzw in de speciale inzamelboxen die je vindt aan de zes loketten van het Herenthuis. Ook oude BH’s zijn welkom. Samen met de Herenthoutse jeugdverenigingen gaan we een BH-ketting maken. Aan de loketten kan je ook een ‘Pink Ribbon’ afhalen dat je draagt tijdens onze projectdagen. Zo laat je zien dat je dit moeilijke thema bespreekbaar wilt maken.

Contact:

Loket Zorg & Gezondheid, Isabelle Bogemans, gezondheidsambtenaar, T 014 50 77 11 of e-mail: isabelle.bogemans@herenthout.be.