Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campina Energie keert 3,15% dividend uit : 'Duurzaam alternatief voor grootbanken'

Groepsfoto Campina Energie - foto rr
Campina Energie, de burgercoöperatie voor duurzame energie uit de Kempen, maakt de financiële resultaten van 2023 bekend en kondigt opwindende investeringsmogelijkheden voor 2024 aan.
 
Na een productief jaar waarin hun zonne-energieportfolio bijna verdubbeld werd tot net geen 5.000 kWp en een recorddividend van 3,15% werd beslist op de algemene vergadering, is de noodzaak voor nieuwe vennoten urgenter dan ooit.
 
Onder de vlag van #KempenKracht opent Campina Energie haar deuren voor iedereen die wil bijdragen aan een groene toekomst.
 

3,15% dividend voor bijna 2.000 vennoten

 
"In 2023 realiseerde de coöperatie een winst van €242.000, waarvan €140.000 direct terugvloeide naar haar bijna 2.000 vennoten in de vorm van 3,15% bruto dividend", zegt Dennis Obbels – Business Developer Campina Energie.
 
"Met energieproductie genoeg om 18.543 huishoudens te voorzien, is de impact van Campina Energie op de regio onmiskenbaar. Als een van de grootste burgercoöperaties voor duurzame energie in Vlaanderen, bewijst Campina Energie dat verenigde krachten van de Kempenaars buitengewoon groot zijn.
 

2024: Een doorslaggevend jaar voor groene initiatieven

 
Na een sterk 2023, wordt 2024 cruciaal voor Campina Energies duurzame projecten. Vandaag reeds staan er maar liefst voor 1.300 kWp aan bestellingen in hun orderboek. Om het nodige kapitaal hiervoor op te halen lanceerde Campina Energie eerder dit jaar hun KempenKracht-campagne. Hiermee willen ze dit jaar €1,2 miljoen aan vers kapitaal ophalen. €500.000 hiervan wisten ze reeds te verzamelen, maar dat is nog niet voldoende. Ze zijn dus dringend op zoek naar nieuwe investeerders om hun ambities waar te maken.
 
 

Duurzame Belegging met Directe Impact

Bij Campina Energie kan men al vanaf één aandeel (€250 per aandeel) een merkbare impact maken en deel uitmaken van de energietransitie hier in de Kempen. Zowel particulieren als bedrijven zijn welkom om te investeren. Investeerders kunnen een aantrekkelijk jaarlijks dividend verwachten. Dit jaar was dat maar liefst 3,15%. “Deze campagne is een directe oproep aan iedereen in de Kempen om samen te werken. We hebben uw hulp hard nodig” zegt Dennis Obbels, Business Developer bij Campina Energie.
 
 

Meer dan ooit Een Duurzaam Alternatief voor de Staatsbon en de nieuwe termijnrekeningen van de grootbanken

 

Terwijl de (groot)banken zich richten op het aantrekken van spaarders met een nieuwe termijnrekening ter vervanging van de staatsbon, biedt Campina Energie een unieke kans voor een echt duurzame investering. Met een uit te keren dividend van 3,15% bruto (roerende voorheffing kan gerecupereerd worden via de belastingen van volgend jaar), biedt de Kempische coöperatie een sterker aanbod dan de grootbanken.
 
Er is niet enkel een hoger rendement, maar elke geïnvesteerde euro zorgt voor directe impact op de ontwikkeling van hernieuwbare energieprojecten in de Kempen. Dit maakt Campina Energie meer dan ooit een aantrekkelijk en ethisch alternatief. Vandaag al, en zeker in september wanneer miljarden aan spaargeld vrijkomen uit de staatsbon.
 
Over Campina Energie 
Campina Energie zet zich in voor de investering in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Met een sterke gemeenschapszin en winsten die worden geïnvesteerd in nieuwe projecten en gedeeld met de vennoten, streeft de coöperatie naar een duurzame regio.
Als een van Vlaanderens grootste burgercoöperaties bewijst Campina Energie dat ook hier in de Kempen, lokale samenwerking tot grote veranderingen kan leiden. Investeer vandaag nog en help om de Kempen duurzamer en energie-onafhankelijker te maken."  www.campinaenergie.be
 
kempenkracht.be
Campina Energie

Campina Energie

Campina Energie

Campina Energie

Campina Energie

Campina Energie

Groepsfoto Campina Energie - foto rr

Deel dit artikel