Op donderdag 24 april om 20 uur organiseert Campinia Academica een lezing over computerveiligheid. Deze lezing gaat door in Het Wijnhuis, Stationsstraat 56 Geel

Wij kennen allemaal de voordelen van het internet dat ontzettend veel mogelijkheden biedt: gemakkelijke betalingen, mogelijkheid tot snelle communicatie wereldwijd, een onuitputtelijke bron van informatie, …

Toch schuilen er ook gevaren op het wereldwijde web.

Iedereen heeft al wel eens een mailtje gekregen van één of andere duistere Nigeriaanse crimineel, die u gouden bergen beloofde of schimmige - maar niet minder criminele organisaties - die u honderdduizenden €’s  winst beloofden als deelnemer aan een niet bestaande lottotrekking of vervalste berichten van uw bankier.

Hoe veilig of onveilig is nu het internet ? Wie kijkt er allemaal mee ? Hoe kan je onaangename situaties vermijden ? Wat komen kinderen tegen op het internet en hoe beschermen wij ze daartegen ?

Mevrouw Lieze Van Orshaegen zal hier tijdens haar lezing dieper op ingaan.

Lieze Van Orshaegen studeerde in 2012 af als maatschappelijk werkster. In het kader van haar bachelorproef ontwierp zij een project omtrent cyberpesten in samenwerking met het Herentalse ‘Instituut van de Voorzienigheid’ (kOsh – Campus Wolstraat).

De presentatie die zij zal geven is gebaseerd op de presentaties die vroeger gegeven werden door Federal Computer Crime Unit (FCCU). Tijdens haar interactieve lezing komen dan ook levensechte situaties afkomstig van het FCCU, zoals het gebruik van online games, online betalen, chatten en sociale media aan bod.   

Voor leden van Campinia Academica is de toegang gratis, niet-leden betalen een bijdrage van 8 €.