U bent hier

Campus De Vesten : feestelijke hulde voor 2 Belgische kampioenen veldrijden

Herentals | Kempen regio
15.01.2015 - 16.57u
Door: Herman Gezelle

Campus De Vesten mocht donderdagnamiddag opnieuw een verdiend bloemenfeestje bouwen voor haar Belgische kampioenen veldrijden. In Erpe-Mere behaalde zondag leerling Arno Vandenbroek de gouden medaille bij de eerstejaars nieuwelingen. Op een loodzwaar parcours reed hij in de tweede ronde weg van zijn laatste concurrent en finishte met 25 seconden voorsprong op de zilveren medaille.


Antonio Pascale Algemeen Directeur Campus De Vesten : 'Een mooie bekroning op een prachtig seizoen voor de leerlingen Elektromechanica-Wielrennen. Onze school levert met Arno de tweede Belgisch Kampioen dit jaar, want in december werd Tess Van Loy reeds kampioene van de Aspirante Dames. Deze leerling van het tweede jaar Moderne-Wielrennen was in Kessel al haar concurrentes te snel af.


Bij de tweedejaars nieuwelingen behaalde Jarne de Meyer (4EM-Wielrennen) de 12e plaats. Bij de juniores was er een mooie 5e plaats voor eerstejaars Jarne Driesen (5EM-Wielrennen), die nu zo goed als zeker is van zijn selectie voor het WK in Tabor binnen drie weken. Briek Hermans van 5 VK vocht zich knap terug naar de 13e plaats na technische problemen. Yari Crolet van 6BI-Wielrennen moest wegens ziekte op het laatste moment afmelden.


Zondag traden de dames aan voor hun wedstrijd. Lise Van Wunsel (3 Wetenschappen-Wielrennen) behaalde hier als eerstejaars een knappe 7e plaats op een uitermate zwaar parcours. Daarnaast was er een zilveren medaille voor Joyce Heyns van CLW De Vesten.


Na de bronzen medaille van Jelle Schuermans op het WK junioren vorig jaar, opnieuw een bewijs Campus de Vesten goed werk levert in het opleiden van jonge wielrenners en wielrensters. Ook de aanleg van de off-road piste op het domein van de school vorig schooljaar werpt dus reeds zijn eerste vruchten af.

Volgende afspraak voor de school: het WK veldrijden in Tabor waar Jarne Driesen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de kleuren van onze school en België gaat verdedigen.'

Jos Leys van de Vlaamse Wielerschool :'We zijn bijzonder fier op onze kampioenen, ook het hele team mag in het zonnetje gezet worden.  Nu gaan we de komende dagen verder werken aan de voorbereidingen voor het WK veldrijden in Tabor dat zeer spannend gaat worden.'

Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto