U bent hier

Campus De Vesten gaat internationaal met STE(A)M

Herentals | Internationaal
14.02.2020 - 17.22u
Door: Mark Jaspers

Op 2 februari vertrokken leerlingen en leerkrachten van Campus De Vesten, GO! Secundair Onderwijs, uit Herentals naar Turkije voor een Erasmus+ project "Steam of course".

'Gedurende de week die volgde deden ze samen met 4 andere scholen uit Turkije, Roemenië en Portugal verscheidene workshops, activiteiten en uitstappen rond wetenschappen. De gastschool Yenişehir Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi vertegenwoordigde de S in Steam die staat voor het gebied Science.

Het was voor zowel de leerlingen als leerkrachten een zeer boeiende ervaring die geen van allen ooit zullen vergeten. Er ontstonden tal van goede ideeën maar wat ook belangrijk is, spontaan vormden nieuwe vriendschappen over de grenzen heen.

Wie zegt "over de grenzen" zegt natuurlijk ook, "andere culturen", die we ook van heel dichtbij leerden kennen. De leerlingen verbleven in gastgezinnen en werden ondergedompeld in de Turkse cultuur. Dat de Turken gastvrij zijn staat buiten kijf.

De lokale moeders zorgden voor onze jongens alsof het hun eigen zonen waren. Vooral aan lokale lekkernijen mocht het niet ontbreken. Eten tot je wangen bol staan en dan krijg je nog een schepje,... of twee.

Als onze leerlingen hun gastgezinnen in 3 woorden moeten omschrijven is dat: "vriendelijk, hartelijk en zorgzaam". De leerkrachten kunnen ook niet anders dan deze woorden gebruiken voor hun plaatselijke en internationale collega's.

Dit "Steam of Course"-verhaal is nog niet ten einde. De week van 27 april hebben wij de eer het gastland te zijn. Wij zullen de E van engineering vertegenwoordigen. We zullen klaar zijn om ons verhaal op dat vlak internationaal uit te dragen met tal van leuke en interessante workshops.

In 2021 volgen nog de trips naar Roemenië voor M van mathematics of wiskunde en naar Portugal voor de A van Art of kunst. Een voor ons nieuwe discipline in STEAM dat in onze lokale scholen beter bekend is als STEM.

Zelfs na en naast dit project dat loopt over 2 schooljaren zal deze internationale samenwerking bloeien. Het is immers duidelijk dat wanneer leerkrachten Steam snel op ėėn lijn zitten de taal en cultuur geen barrière vormt.' (pp)

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in Coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto