U bent hier

Campus De Vesten installeert AED-toestel met steun Lions Herentals

Herentals
20.03.2019 - 16.49u
Door: Lex Verellen

Campus De Vesten mag zich voortaan een "hartveilige" school noemen. Vorig jaar wilden enkele leerlingen in het kader van het Scholenproject van de Lions Club geld inzamelen om een AED-toestel aan te schaffen.

Een AED-toestel geeft een gecontroleerde elektrische schok en heeft als doel het hartritme weer normaal te krijgen. Het moet steeds gebruikt worden in combinatie met hartmassage en is uiterst gebruiksvriendelijk. In momenten van nood is zo een toestel levensreddend.

De school heeft een grote sporthal die fulltime gebruikt wordt door eigen leerlingen en diverse sportclubs uit Herentals. Bovendien staat er elke zondagvoormiddag een drukbezochte markt voor de school. Redenen genoeg om onze schoolomgeving hartveilig te maken.

Een AED-toestel redt levens. De leerlingen organiseerden inzamelacties en al snel overtuigden ze het Rode Kruis van Herentals om mee in het project te stappen.

Leerlingen krijgen nu al EHBO-lessen en oefenen met oefentoestellen de juiste handelingen in.

Volgend jaar start Campus De Vesten met een gloednieuwe sportrichting in ASO en TSO. Deze sportleerlingen zullen mee een actieve rol spelen in de verdere uitbouw van het gezondheidsbeleid op onze school.

Op de opencampusdag van zondag 5 mei zijn er demo'srond het juiste gebruik van het AED-toestel. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto