U bent hier

Campus De Vesten : knappe hulde van kampioen Jelle Schuermans - foto's

Herentals | Kempen regio | Lille
04.02.2014 - 12.01u
Door: Herman Gezelle

Jelle Schuermans kreeg dinsdagvoormiddag in z'n school Campus De Vesten een uitbundige huldiging.  Jelle uit Poederlee behaalde zaterdag op het WK in Hoogerheide brons bij de junioren.  Hij volgt 6EM (elektro-mechanica) met optie wielrennen.   Jelle blijft er erg rustig bij : 'Heel tof dat al m'n medeleerlingen, de leerkrachten en de directie zo meeleven met m'n succes.  Ik zit nu in het laatste jaar.  Ik hoop dat vlot te kunnen afronden.  M'n grote droom is volgend schooljaar voltijds voor m'n sport te kunnen gaan bij Topsport Vlaanderen.   Ook nog bijzondere dank aan Jos Leys & z'n team van de Vlaamse Wielerschool en m'n leraars van Campus De Vesten'.

Lerares Silke De Roover : 'Wat een feestje zaterdag!  We waren met een busje van 't school naar Hoogerheide gereden.  8 leerkrachten en 8 leerlingen genoten tot laat in de avond op het feestje van de bronzen kampioen.  Maar wat een spanning tijdens de finale!'

Fiere directeur Antonio Pascale campus De Vesten en z'n schoolteam

Algemeen directeur Antonio Pascale campus De Vesten  :  '4 jaar geleden stelden we ons de vraag:: 'Waarom geen optie Wielrennen aanbieden in ons aanbod? Per slot van rekening leven we in de stad van 'keizer' Rik Van Looy?' Herentals is toch de bakermat van het Vlaamse wielrennen? 4 jaar later sta ik hier fiere directeur op de huldiging van één van de eerste leerlingen die we destijds hebben ingeschreven.

Toen de papa van Jelle destijds aan onze school vroeg wat er nodig was om Jelle enkele sportieve stappen voorwaarts te laten zetten, was ons antwoord: een plan! Jelle kreeg bij ons de kans om tijdens de schooluren te trainen. Verder zaten achter dat plan enkele systeemaanpassingen zoals een semiprofessionele ploeg en uitgebalanceerde trainingsmogelijkheden.

Jelle maakte kort nadien de stap naar een ander team, waar hij verder werd voorzien van deftig materiaal. Belangrijker is dat Jelle de tijd kreeg om te groeien: zijn lichaam kreeg de tijd om de zware inspanningen te verteren. Het feit dat hij tijdens de schooluren kon trainen, heeft er zeker toe bijgedragen. Stelselmatig maakte Jelle vorderingen die zelfs Rudy De Bie niet zijn ontgaan: Jelle kreeg de kans zich te bewijzen in de selectie. Het vervolg kennen we ondertussen...

Op onze campus hebben we nog talentvolle wielrenners: Vincent Peeters, geselecteerd voor het EK op de weg als eerstejaars junior. Verder Gianni Van Doninck. Hij reed vorig seizoen een heel knap seizoen met de selectie voor het EK en verschillende wereldbekers. Tot slot het opkomend talent in onze eerste graad, dat nog maar pas op onze campus zit. Als campus willen we vooruitstrevend blijven inzetten op talent. Daarom organiseren we begin mei een geïntegreerde stage voor onze wielrenners in Valkenburg. Ze zullen op e n top begeleid worden door experts. Het zal niet enkel trainen zijn, theorie zal zeker ook aan bod komen.

Tot slot een primeur: we zijn bezig met de aanleg van een offroad-parcours en een mini-bmx of pump-trackparcours op ons domein. Het offroad-parcours is vast aangelegd parcours dat heel divers zal worden ingezet: BMX-trainingen, trainingen voor wielrenners, bosloop tijdens de LO-lessen, middagsport,... Het pump-trackparcours dient voor coördinatietrainingen. We willen onze accommodatie ook ter beschikking stellen van externe partners. Geïnteresseerde organisaties kunnen altijd met mij contact opnemen. Deze parcours zullen klaar zijn op onze opendeurdag op 17 mei eerstkomend,' aldus Algemeen directeur Antonio Pascale. 

Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open
Grobbendonk 14.11.2019 - 18.58u

Boeklancering 'Mees en de magische poort' van Linda Rood

Boeklancering  'Mees en de magische poort' van Linda Rood
Kempen regio | Vlaanderen 14.11.2019 - 18.52u

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3
Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 14.11.2019 - 18.03u

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit
Herentals | Kempen regio | Mol | Olen | Turnhout regio | Vlaanderen | Westerlo 14.11.2019 - 17.57u

kOsh campus Collegestraat opent ‘Petit 37’

Herentals 14.11.2019 - 17.53u

Rode Neuzen Acties voor GOEZO! Equilibrium!

Kempen regio | Lier regio 14.11.2019 - 17.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto