De directie van Campus De Vesten Herentals aan de Augustijnenlaan laat alle leerlingen van het secundair onderwijs 2 dagen eerder op herfstvakantie gaan.  Woensdagavond raakte bekend dat 1 personeelslid van de school positief op covid testte.

Directeur Tom Vandoninck : 'Ik werd woensdag rond 17.15u van de besmetting op de hoogte gebracht. We hebben dan onmiddellijk gecheckt met welke leerlingen deze collega direct contact heeft gehad. 

Door een gezamenlijke activiteit waren daar heel wat leerlingen van het 4e jaar bij. Maar er zijn natuurlijk ook contacten geweest met collega's die ook in andere jaren lesgeven. Zo kwamen we tot een lange lijst van mensen, leerlingen en collega's, die mogelijk een hoog risicocontact hebben gehad.

De regelgeving die thans nu van kracht is, bepaalt dat deze mensen in quarantaine moeten gaan tot ze één negatieve test kunnen voorleggen.

Er is ondertussen ook sprake van enkele leerlingen die positief hebben getest, maar het is absoluut niet duidelijk of de besmettingshaard dezelfde is.

Door het grote aantal personeelsleden dat in quarantaine zit, was het voor de schooldirectie onmogelijk om donderdag en vrijdag op een normale manier lessen te organiseren.

In de basisschool De Vesten, aan de overkant van Campus De Vesten ook op de Augustijnenlaan, en de kleuterschool aan Koulaak blijven normaal vrijdag open. 

Foto NNieuws.