U bent hier

Campus De Vesten : 'Uniek Cognosco-methodeonderwijs, dé visie voor de toekomst'

Herentals | Kempen regio | Neteland
08.03.2015 - 11.47u
Door: Herman Gezelle

Campus De Vesten brengt op 1 september opnieuw een primeur.   Het directieteam en de leerkrachten willen de leerlingen constant voorbereiden op de snel-evoluerende maatschappij, op een toekomst met jobs die zelfs vandaag nog niet bestaan.  Het gaat om de vernieuwende Cognosco-leermethode waarbij niet enkel kennis doorgeven de basis is, maar wel een methode waarbij de leerlingen binnen projecten werken vanuit verschillende domeinen, simultaan én zelfstandig.


Cognosco-methodeonderwijs, uniek in de regio Neteland
Algemeen directeur Antonio Pascale (foto) : 'Vaak zijn verschillenden vakken nodig om problemen aan te pakken. Trouwens alle vakken blijven belangrijk in onze opleidingen.

Leerlingen die erg zelfstandig kunnen werken én van een uitdaging houden, kunnen zelf hun leerprocessen in handen nemen. Ze worden bijgestaan door een 5-tal leercoaches. Cognosco gaat om vaste vakken in combinatie met projecten : interactief, projectmatig werken, vakdoorbrekend, de sociale vaardigheden verder ontwikkelen. Van en met elkaar leren. Zichzelf vragen stellen en oplossingen vinden. Vb. Je hebt wiskunde, aardrijkskunde, ICT, wetenschap, Frans én Engels nodig om tot een oplossing te kunnen komen.

Onze school start met de Cognosco-leermethode in het 1e leerjaar secundair volgend schooljaar op 1 september 2015. Vanaf 1 september 2016 volgt het 2e leerjaar secundair. De klassieke basisvorming blijft uiteraard behouden. In GO-Geel, Turnhout en Mol is de richting Cognosco trouwens al zeer geslaagd.'

Cognosco steunt op 3 pijlers : 1) Zelfonderzoek : van en met elkaar leren.  2) Authentiek : levensecht, dichtbij hun leefwereld.  3) Geïntegreerd : verschillende vakken simultaan, vakdoorbrekend.

'De bedoeling blijft om in Campus De Vesten toekomstgericht kwaliteitsonderwijs te blijven brengen met hypermoderne methodes. Ons Cognosco-methodeonderwijs is daar één van,' onderstreept een enthousiaste algemeen directeur Antonio Pascale.

Opendeurdag Campus De Vesten op 9 mei
Op zondag 9 mei van 13 tot 17u organiseert Campus De Vesten haar Opendeurdag. Je kan die dag een speciaal LIVE demo Cognosco-lokaal bezoeken met de modernste tablets en ander didactisch materiaal. De leerlingen van alle netten, vrienden, sympathisanten en familie zijn welkom.  Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto