U bent hier

Campus Sancta Maria : De Woonbrug, Convent2, wooncampus en veel meer

Herentals
22.09.2018 - 23.39u
Door: Herman Gezelle

NVso De Woonbrug, dienstencentrum Convent2 en Hummeltjeshof zetten vandaag hun deuren open voor hun klanten en bezoekers. Met een rondleiding  kon je de nieuwe locatie en werking ontdekken.  Een mooi project.

'Prachtig stukje stadsontwikkeling'

'Sancta Maria is een zeer mooie realisatie op de site van het oud-moederhuis, een prachtig stukje stadsontwikkeling', zegt  burgemeester Jan Bertels. 'Convent2 fungeert als uitgebreidere dienstverlening voor iedereen. Nieuwe, mooie en kwalitatieve appartementen in een afgewerkte zorgomgeving. Ik feliciteer ook  onze huisvestingsmaatschappij voor het knappe werk, maar er blijft nog een weg te gaan.  Dat is logisch.

We willen geen stop op sociale koop- en huurwoningen, wel wegwerken van de wachtlijst met kwalitatieve en betaalbare huisvesting. Herentals is daarvoor gekend, dit behoort tot onze eigenheid en moet zo blijven', besluit burgemeester Jan Bertels.

Van Eigen Haard naar De Woonbrug

Eigen Haard startte in 1998 met de verbouwing van het oude moederhuis. In een eerste fase bouwden ze 15 appartementen voor senioren ouder dan 70 jaar. 12 van die flats hebben 1 slaapkamer en 3 hebben 2 slaapkamers. Er werden ook 4 appartementen voorzien voor rolstoelgebruikers. In 2006 startte de tweede fase en werden er 23 appartementen extra gebouwd: 18 eenkamerflats, 5 tweekamerflats en 2 appartementen voor rolstoelgebruikers.

Op 30 juni 2018 fuseerden Eigen Haard (Herentals) en De Heibloem (Olen) tot één sociale huisvestigingsmaatschappij. Samen gaan ze verder onder de naam 'De Woonbrug'.

Met De Woonbrug begon de organisatie aan een nieuw hoofdstuk waarbij Ilse Vanhoof, de voormalige directeur van De Heibloem de administratieve leiding van De Woonbrug in handen nam. 

Op de groepsfoto : Jef Schoors en Ilse Van Hoof beiden directie van de NV Woonbrug, Hugo Embrechts voorzitter raad van bestuur, Mario Verhaert voorzitter directiecomité, Patrice Cavens,  verantwoordelijke Hummeltjeshof en Betty Peeters centrumleider Convent2 - foto's en tekst Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto