Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cannabis hangt te drogen in Turnhoutse Pinksterkerk... 2 verdachten uit Turnhout opgepakt

cannabis - foto archief politie
Politie Regio Turnhout heeft afgelopen donderdag 2 mannen uit Turnhout gearresteerd op verdenking van de teelt van verdovende middelen. De arrestatie gebeurde op een wel heel bijzondere plek: de zolderruimte van de Pinksterkerk in Turnhout.
 
De bal ging op 27 september aan het rollen toen de voorzitter van de kerkfabriek in de vooravond eerder toevallig een grote hoeveelheid cannabisplanten ontdekte op de zolderruimte van de kerk. Het ging niet om een cannabisplantage, maar om een droogplaats waar zo'n 200 takken van cannabisplanten met bladeren en toppen hingen te drogen.
 
De politie werd erbij gehaald, maar kon op dat moment niemand arresteren. Vorige week donderdag lukte dat wel, nadat de politie rond 22.45 uur de melding kreeg dat er opnieuw verdachte personen waren opgemerkt bij de kerk.
 
De politie haastte zich met verschillende ploegen ter plaatse en kon met behulp van de brandweer via het dak tot bij de droogplaats op de zolderruimte van de kerk geraken. Daar konden de interventieploegen al snel een eerste verdachte arresteren.
 
Bij de doorzoeking van de zolder trof de politie niet veel later ook nog een tweede verdachte aan. Die had zich verscholen achter een muur.
 
Alles wijst erop dat de verdachten langs de buitenzijde van het kerkgebouw op het dak zijn geklommen en langs daar op de zolderruimte zijn geraakt.
De twee mannen die donderdagavond zijn opgepakt, een 29-jarige en een 30-jarige man uit Turnhout, worden verdacht van vereniging van misdadigers en de teelt van verdovende middelen.
 
Ze zijn intussen allebei voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout, die besliste hen aan te houden. De ene zit de voorhechtenis uit in de gevangenis, de andere werd onder elektronisch toezicht geplaatst.
 
Dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer die over hun eventuele verdere aanhouding zal beslissen.
 
De twee opgepakte verdachten zijn niet verbonden aan de betrokken kerk of kerkfabriek." (pol)
cannabis - foto archief politie

Deel dit artikel