Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cannabisplantage opgerold in woning Lange Eersselstraat Herentals : 2 verdachten opgepakt - update

Drugscontrole
Politie Neteland is maandagochtend binnengevallen in een woning in de Lange Eerselstraat in Herentals. Er zijn 130 cannabisplanten ontdekt.  De planten stonden in de kelder en op de bovenverdieping. 2 bewoners, Nederlanders, waren thuis tijdens de inval en zijn meegenomen voor verhoor.

'Enkele herkenbare en anonieme politiewagens begaven zich vanochtend naar een huis in de Lange Eerselsstraat in Herentals', zegt een woordvoerder van het parket.  'Volgens een buurtbewoner wordt de woning al even gehuurd door Nederlanders. De auto die op de oprit van het huis staat heeft ook een Nederlandse nummerplaat en is ondertussen getakeld.

Niet alleen de politie, maar ook brandweer Kempen kwam ter plaatse om de luchtkwaliteit in de woning te meten. Verder kwam ook een technicus van de elektriciteitsmaatschappij, wat erop zou kunnen wijzen dat er stroom afgetapt werd voor de meter.'

Het parket Antwerpen bevestigt dat de huiszoeking er gekomen is na een anonieme melding via het meldpunt voor cannabisplantages, drugslabo’s en de dumping van afval afkomstig van de kweek of productie van drugs.'  (pol)

UPDATE 13/12

De onderzoeksrechter heeft het duo dat maandagochtend is opgepakt in de Lange Eerselsstraat  aangehouden.  Dat meldt het Parket van Antwerpen. Het gaat om 2 mannen van 36 en 67 jaar oud. Na een anonieme melding viel de politie binnen in hun woning, waar ze 130 cannabisplanten ontdekte.

Politie Neteland

Politie Neteland

Lange Eerselsstraat, Herentals, België

Drugscontrole

Deel dit artikel