Het schepencollege van Herentals heeft een omgevingsvergunning afgeleverd aan de NV Artim van Karel Cardoen om op de oude legerkazerne Wolfstee een sport- en recreatiehal op te trekken.

De Antwerpse ondernemer Karel Cardoen maakte naam als uitbater van de zogenaamde autosupermarkten Autostad. In 2011 kocht hij de vroegere legerkazerne Wolfstee in Herentals.

Maar omdat het gebied ingekleurd staat als recreatiezone zijn de gebruiksmogelijkheden ernstig beperkt. Intussen huurt CrossFit Lividum al een tijdje een van de loodsen en vinden in de kazerne af en toe feestjes of culturele voorstellingen plaats.

Geen kartbaan

Eerdere plannen om het domein om te vormen tot een kartingcircuit stuitten op een weigering, maar het Herentalse stadsbestuur heeft zopas groen licht gegeven voor de bouw van een sport- en recreatiehal.

Met die plannen wil de familie Cardoen er vooral de opties rond een binnenspeeltuin en een trampolinehal uitspelen.

Daarvoor gaan nagenoeg alle leegstaande loodsen en gebouwen tegen de vlakte, met uitzondering van het hoofdgebouw tegen het zijstraatje van de Lierseweg en de bestaande conciërgewoning.

In dat hoofdgebouw komen onder meer een polyvalente ruimte, kleedkamers, sanitair en een cafetaria. Daartegen trekt Cardoen een nieuwe sport- en recreatiehal op. In de conciërgewoning worden de personeelsruimtes ondergebracht.

Aan de site van CrossFit Lividum wordt niet geraakt, zodat de sportclub er haar activiteiten voort kan zetten.

Grote parkeerplaats

"Nee, de nieuwbouw wordt niet de grote sporthal waar Herentals nood aan heeft, maar spitst zich met veel spelelementen en trampolines wel toe op spelen en bewegen", zegt de Herentalse burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).

Op het terrein zelf is er parkeerplaats voor meer dan 180 voertuigen. De ontsluiting mag van het Agentschap Wegen en Verkeer niet rechtstreeks naar de Lierseweg gebeuren, maar verloopt via de bestaande verbinding naar de straat Wolfstee. Daarvoor past de bouwheer later ook het wegdek aan.

Opvallend in de plannen is dat de nieuwe hal zo geconcipieerd is dat ze eenvoudig om te vormen valt voor economisch gebruik door KMO's.

Zo omvat ze verscheidene grote sectionaalpoorten. "Daar hebben we de bouwheer zelf ook op gedrukt.

Het streven blijft om die recreatiezone op termijn om te vormen naar een bedrijvenzone", zegt Van Olmen.

Het is duidelijk dat die toekomstige ontwikkeling in het achterhoofd van ondernemer Karel Cardoen speelde toen hij 8 jaar geleden de leegstaande kazerne kocht. Want pas dan begint zijn investering echt te renderen. Foto archeif Nnieuws.

Bron GVA - 26/07/19 - Hans Otten - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.