'Carine Jacobs en Mathias Van Braband van Winkelomheide versterken CD&V Geel', zegt lijsttrekker Ben Van Looveren.

'Carine Jacobs (56 jaar), gehuwd met Jos Vleugels, is geboren en getogen in Winkelomheide. In 2005 startte ze als leerkracht haartooi in het secundair onderwijs, maar in Winkelomheide is ze toch vooral bekend als vroegere zelfstandige kapster. Ze is een fiere moeke van twee dochters en een 'dubbele' moeke van drie fantastische kleinzonen. Hun toekomst is haar drijfveer.

Zij heeft zich ook geëngageerd in het verenigingsleven van Winkelomheide. Daarom liggen drie pijlers haar nauw aan het hart om mee de kar te trekken in een gemotiveerd en positief beleid: solidariteit, respect en een warme, veilige samenleving. Hierbij wil ze zich toeleggen op dingen die mensen bij elkaar brengen.

"Het creëren van een bruisende en toegankelijke stad met een bloeiende cultuur is voor mij zeer belangrijk", vertelt Carine.

Ook een goede samenwerking tussen het verenigingsleven en het stadsbestuur vindt Carine een noodzaak. Verder mogen zeker de vrijwilligers niet worden vergeten. Tenslotte staat ze ook voor voldoende groene, open ruimte die toegankelijk is voor jong en oud. Carine gaat voor een sociaal en duurzaam Geel.

Mathias Van Braband (27 jaar), consultant bij Janssen Pharmaceutica, is een echte verenigingsman. In Winkelomheide en Geel-centrum was hij jarenlang actief als lid en leider bij Sint-Aloysiusscouts en nu nog bij de Oud-Scouts.

Als trotse kleinzoon van Frans 'Sooike' Baelus, één van de trekkers van het Ontmoetingscentrum in Winkelomheide, was Mathias reeds op jonge leeftijd bij de bouw betrokken. Een prachtig voorbeeld van hoe een gemeenschap samen veel kan bereiken. Mathias probeert nu als ondervoorzitter van de Raad van Bestuur mee zorg te dragen voor dit centrum.

"Verenigingen en gemeenschappen helpen in hun projecten, daar word ik echt gelukkig van", zegt Mathias.

'Zijn recente initiatief is dan ook de website www.activiteitenwinkelomheide.be, waar iedereen kan vinden wat er allemaal te beleven valt. Verder trekt hij in 'De Hei' mee de werkgroep voor de ontwikkeling van een nieuw dorpsplein, waarvoor hij in naam van de inwoners is gaan pleiten op de gemeenteraad. Mathias hoopt dan ook een stem voor Winkelomheide te kunnen zijn in Geel. Maar natuurlijk niet alleen daarvoor...

Geel is een zalige stad om in te wonen, maar het kan altijd beter. Leefbaarheid moet voor hem prominent op de eerste plaats komen. Daar wil Mathias zich dan ook voor de volle 100% voor inzetten. De interessegebieden van Mathias zijn dan ook het verenigings- en gemeenschapsleven, maar ook mobiliteit en fietsbeleid. Als jonge kracht staat hij klaar om de handen uit de mouwen te steken, voor elke Gelenaar!

"Carine en Mathias dragen het dorpsleven hoog in het vaandel. Ik ben dan ook blij hen als eerste aan jullie te mogen voorstellen als kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Meer details over hen kan je vinden op onze website. Donderdag lanceren we twee nieuwe kandidaten, ditmaal uit Sint-Dimpna," besluit Van Looveren. (pp)