U bent hier

Caro van Frituur PlanB : 'Altijd lekker, frieten bakken is een kunst'

Herentals | Neteland | Olen
15.06.2021 - 14.39u
Door: Herman Gezelle

Frituur PlanB opent morgen de deuren met kersverse zaakvoerster Caro & team uit Olen. De benaming 'De Molekens' is niet meer.  PlanB wil er een nieuwe culinaire wind laten waaien.

'De naam komt van 'Niets in huis? Plan B, altijd lekker!', lacht ervaren frituriste Caro Antson. 

Caro Antson: 'Meer dan 15 jaar friturist-ervaring, onze kwaliteit is topprioriteit'

'Ik heb heel m'n leven frituur gedaan', vervolgt Caro. 'Eerst als studentenjob bij m'n ouders in Vilvoorde, en daarna 15 jaar professioneel in Perk Steenokkerzeel. Dat bracht 100-en vaste klanten bij mekaar. Een succesverhaal.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.  Nu ik in Olen woon en er m'n liefde vond, ga ik opnieuw de friet-uitdaging aan met enkel maar positieve energie. Friet bakken is toch een beetje culinaire kunst.

Ik vind voor friet intens belangrijk: de kwaliteit van de frietaardappelen, de juiste temperatuur van het vet, dit zéér regelmatig verversen, én de correcte baktijd. Een goud-krokant randje geeft het ideale frietje.

Onze Frituur PlanB werkt samen met de bekende Herentalse horeca-leverancier Agora Culinair van Mario Vleugels.  Dus dat zegt genoeg over de extra heerlijke sauzen, en quality time met een uitgebreid vlees- en kip-assortiment.'

Kleuters Arkades-school komen PlanB-frietjes degusteren én evalueren

'Vanmiddag mochten de kleuters van de nabijgelegen Arkades-school (onderwijs hoogbegaafde kinderen) gratis frietjes komen proeven', besluit een enthousiaste Caro.  'De lagere school kreeg de frietjes geleverd, zodat we de corona maatregelen 100% konden respecteren. 

We kregen alleen maar leuke reacties en een pak vragen over hoe we friet bakten.  Een bezoekje aan onze keuken was een orgelpunt voor de kids.  Heel tof!'

Kleuter Maurice (3)  : 'Ik vond de frietjes heel lekker, net zoals ons ma die thuis bakt.  Het is leuk dat we nu eens achter de schermen in een frituur mogen binnenkijken.' 

De begeleidende juffen van Arkades keken dat het goed, én lekker was...

Beelden & red. Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto