U bent hier

Carrefour - Protocolakkoord getekend, banenverlies teruggedrongen van 1.233 naar 950

Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo
15.06.2018 - 11.44u
Door: Herman Gezelle

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord getekend met de sociale partners over het transformatieplan bij de supermarktketen. Dat meldt Carrefour vrijdagmiddag.

Het aantal jobs dat verdwijnt wordt teruggedrongen van 1.233 naar 950. Vier formules voor vrijwillig vertrek worden voorgesteld aan de werknemers om naakte ontslagen te vermijden.

Vijf hypermarkten zullen omgevormd worden tot Carrefour Market. Bij de aankondiging van het plan, eind januari, had Carrefour nog de intentie om de Carrefour Markets van Genk en Angleur te sluiten. Die twee winkels blijven nu toch open, maar dan als kleinere supermarkt en onder andere loon- en arbeidsvoorwaarden.

In de winkels van Westerlo, Brugge St-Kruis, Haine-St-Pierre en Turnhout zou het banenverlies dan weer beperkter kunnen zijn dan in januari aangekondigd werd.

In Genk gaat de directie tegen november volgend jaar op zoek naar een andere locatie voor de winkel. "De directie engageert zich alle mogelijke alternatieven te onderzoeken om een winstgevende bedrijfsactiviteit voort te zetten in de stad", klinkt het.

In de eerste aankondiging zouden 1.053 jobs in de hypermarkten verloren gaan en 180 op de hoofdzetel. Dat is nu teruggebracht naar 950 in totaal.

Voor het personeel zijn er vier vertrekformules. Door vier verschillende vertrekformules aan te bieden, hoopt het bedrijf het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Behalve het de afgelopen dagen druk besproken SWT-systeem voor medewerkers van minstens 56 jaar, gaat het om vrijwillig vertrek, met een "interessante financiële vergoeding", overplaatsing of eindeloopbaantijdskrediet voor alle medewerkers van 55 jaar.

Het eerste vertrek staat gepland voor eind november dit jaar, het laatste voor eind juni volgend jaar.

Vier maanden lang onderhandelden directie en bonden over het in januari aangekondigde transformatieplan. Daarmee wil de supermarkt "enerzijds een antwoord bieden op de nieuwe commerciële uitdagingen van vandaag en morgen, anderzijds naar een oplossing zoeken om de uitgaven en werkingskosten te verminderen en de efficiëntie op te drijven in de hypermarkten en de hoofdzetel". (belga)

imageMeer nieuws

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'
Internationaal | Kempen regio | Turnhout regio 16.07.2019 - 18.42u

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel 16.07.2019 - 18.39u

VC Herentals schakelt mee

Neteland 16.07.2019 - 18.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.07.2019 - 15.55u

Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd

 Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.07.2019 - 12.32u

WHO: "Te veel suiker in commerciële babyvoeding en veel ongepaste etiketten"

WHO: "Te veel suiker in commerciële babyvoeding en veel ongepaste etiketten"
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.07.2019 - 19.39u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto