Van 17 november tot 31 december riepen de teams van de hypermarkten Carrefour hun klanten, medewerkers en websitebezoekers op om te stemmen op www.solidariteitsklik.be. Zo konden ze een project steunen van een vereniging die voedselhulp biedt. Met meer 280.000 geregistreerde stemmen kunnen we zeggen dat de solidaire oproep een groot succes was! Dankzij de steun van klanten en sympathisanten krijgen 44 verenigingen een dotatie van 2000 tot 30.000 euro waarmee ze hun project kunnen uitvoeren.

Tweemaal prijs

Dankzij de steun van de medewerkers van de Hypermarkten Carrefour van Lier en Westerlo storten Carrefour en de Carrefour Foundation 4.000 euro aan het de vereniging De Roos uit Nijlen in het kader van de actie 'de Solidariteitsklik'. De cheque werd op zaterdag aan de vereniging overhandigd in de Hypermarkt Carrefour van Westerlo.

De Roos vzw is een organisatie die zich inzet voor maatschappelijk kwetsbare personen. Ze bedeelt rechtstreeks voedselhulp aan minderbedeelden uit de regio rond Nijlen, Kessel en Bevel en werkt hiervoor nauw samen met het OCMW van Nijlen.

Door de stijgende vraag naar voedselpakketten, waaronder gekoelde levensmiddelen, moet de organisatie investeren in de ruimte waar de pakketten klaargezet worden, net als in extra koelinstallaties. Aangezien zowel de Hypermarkt Carrefour van Lier als die van Westerlo het project van De Roos ondersteunde, kan de vzw nu rekenen op een dotatie van 4.000 euro om hun ambities te realiseren.

Voedselbanken

Carrefour Belgium ondersteunt de Voedselbanken al geruime tijd, net zoals de verenigingen waar Carrefour een contract en een duurzame samenwerking mee heeft. In 8 jaar tijd heeft Carrefour zo 5000 ton levensmiddelen geschonken. Daarnaast doet Carrefour een beroep op haar logistieke partners. Al 15 jaar schenken ook zij voedingsmiddelen aan de Voedselbanken (beschadigde verpakkingen, maar nog perfect eetbare producten). In 2012 bijvoorbeeld heeft Carrefour 350 ton levensmiddelen geschonken aan de Belgische Voedselbanken.

Carrefour Foundation

De 'Carrefour Foundation' werd opgericht in 2000 en wilt op internationaal niveau uitsluiting tegengaan. Het deskundige team organiseert interventies op twee vlakken: solidaire voedselverdeling en dringende humanitaire hulp.

De 'Carrefour Foundation' organiseert ondersteuningsprogramma's met distributeurs in landen waar Carrefour of de leveranciers van de Carrefour Groep gevestigd zijn. Met een jaarlijks budget van 6,5 miljoen euro steunde de Foundation in 2014 maar liefst 58 projecten in 12 landen.

Foto: de verantwoordelijken van Carrefour Westerlo en Carrefour Lier en van de Carrefour Foundation zijn blij met het initiatief van de vzw De Roos in Nijlen.