U bent hier

Cartoons Karl Meersman @Lakenhal

Herentals | Internationaal
10.12.2016 - 23.00u
Door: Herman Gezelle

Nog tot  31 december loopt in de Lakenhal de markante tentoonstelling 'Karl Meersman – Jaaroverzicht in cartoons'.  Met een humoristische en satirische blik kijkt Karl Meersman terug op de belangrijkste gebeurtenissen van 2016.

Meersman staat vooral bekend om zijn karikaturen die hij tekent voor weekbladen Trends en Focus Knack.

Zijn inspiratie haalt hij uit de politiek-economische actualiteit en de showbizz, en uit menselijk gedrag waaraan hij onverwachte associaties verbindt die dicht tegen het surrealisme aan liggen.  Hij tekent ook posters, postzegels, schilderijen en maakt interieurontwerpen.  In het verleden was hij ook actief als illustrator voor romans en kinderboeken.  Meersman woont sinds 2004 samen met oud-VRT-journaliste Lies Martens.

Zijn werk is in de pers en kunstwereld herhaaldelijk bekroond geweest en werd in 2006-2007 tentoongesteld in het Belgisch consulaat in New York.

Nieuwsgierig als we zijn gingen we een kijkje nemen op de expositie en kwamen terug met enkele impressies.   We zagen cartoons van o.a. Erdogan, Hillary Clinton, Donald Trump, Bob Dylan, Joke Schauvliege, Toots Thielemans en Pokemon.

Zeker de moeite om eens langs te gaan in de Lakenhal Herentals.  De tentoonstelling loopt nog tot 31 december - open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur (uitgezonderd kerstdag).

Mark Jaspers / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto