U bent hier

Casa Pasta in Voogdijstraat is 4e laureaat ‘Probeer een Winkel’

Mol
27.11.2018 - 11.19u
Door: Mark Jaspers

Casa Pasta is onze vierde laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van 'Probeer een Winkel'. Steven Verboven en Lore Vandeplas openen op 17 december in de Voogdijstraat 20 een pastabar voor take-away en leveringen aan huis.

Alle sauzen zijn huisgemaakt. Steven en Lore krijgen nu voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Het gemeentebestuur wenst hen alvast veel succes.

Steven en Lore geloven rotsvast in hun concept. Voorbeelden in andere steden en gemeenten tonen volgens hen het grote potentieel. Op dit moment zien we in het Centrum geen gelijkaardige zaken. Met hun pastabar richten ze zich volledig op take-away van kant-en-klare pastagerechten en leveringen aan huis.

Probeer een Winkel' als opvolger van 'Win een Winkel'

Met 'Probeer een Winkel' lanceerde het gemeentebestuur een opvolger van de succesvolle campagne 'Win een Winkel'. Terwijl we bij 'Win een Winkel' na meerdere selectierondes en een opleidingstraject één winnaar bekroonden met 25.000 euro, kiezen we nu voor een ondersteuning van meerdere deelnemers.

Geld en vorming

'Probeer een Winkel' stimuleert potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast bieden we een vormingstraject aan op maat. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetalen, bedraagt 600 euro.

Drempel verlagen

Dankzij de financiële ondersteuning en de extra vorming verlagen we de drempel voor starters, waardoor zij met minder risico hun droom kunnen realiseren. We gebruiken bewust de term 'proberen' om twijfelende starters het ultieme stapje te laten zetten. Van de deelnemers van 'Win een Winkel' leerden we dat de kloof tussen de eerste ideeën en het effectief doen de grootste uitdaging vormt.

Wie kan deelnemen?

Om in aanmerking te komen, moet je een huurcontract afsluiten met de eigenaar van een leegstaand pand voor een periode van minstens één jaar. Dit aanbod geldt voor panden in de centrale handelskern, met name de Statiestraat, Laar, de Voogdijstraat, de Kloosterstraat, de Lakenmakerstraat en het Baron Van Eetveldeplein.

We richten ons vooral op winkels en horecazaken waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staan. Creativiteit, ambacht, traditie, originaliteit, persoonlijke expertise... vormen daarbij de sleutelwoorden. We willen vooral vakmensen aanspreken met een passie voor hun product of stiel. Zij vormen de ruggengraat van een sterke handelskern.

Hoe deelnemen?

Wie wilt deelnemen, vult een e-formulier in op www.gemeentemol.be/probeereenwinkel. Vervolgens presenteer je jouw voorstel aan een jury. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het concept, je vakbekwaamheid als uitbater, je motivatie, passie voor product of stiel en de eerste aanzet van je businessplan. Op basis van het juryadvies beslist het college van burgemeester en schepenen finaal over de subsidie.

Geen ketens of pop-ups

Een keten met meerdere filialen of pop-ups die een tijdelijke uitverkoop willen organiseren, kunnen niet deelnemen. Ondernemers uit de centrale handelskern met een bestaande zaak kunnen deelnemen als het gaat over een nieuw concept op een nieuwe locatie. Hun bestaande winkel moet wel blijven bestaan.

Extra in de picture

De deelnemers krijgen maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast krijg je nog uitgebreide communicatieve ondersteuning in de gemeentelijke communicatiekanalen.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto