Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Catfishing bij huisarts: manipulator (56) uit Olen veroordeeld

Rechtbank

Een 56-jarige man uit Olen is veroordeeld in een zaak van catfishing bij een vrouwelijke huisarts uit Limburg. Hij ontfutselde met een vals Facebook-profiel pikante foto's van het slachtoffer in januari 2020, toen ze een vriendschapsverzoek kreeg van een zekere Pieter Smets (fake profiel) waarmee ze geregeld aan het chatten sloeg.

De conversatie wordt op dat moment al snel intiemer en er worden pikante foto's - ook van haarzelf - heen en weer gestuurd.

'Pieter' bleek uiteindelijk G.M. (56) uit Olen te zijn. De huisarts rook onraad toen andere mannen op Facebook haar attent maakten op haar 'nieuwe' profiel. Iemand had een profiel aangemaakt met 'Dokter' en haar achternaam, en daar stonden ook de pikante foto's op die ze alleen maar naar 'Pieter' had doorgestuurd.

Ze diende klacht in.

Bezwarend was nog dat terwijl het onderzoek liep, de man zijn slachtoffer nog chanteerde. De huisarts eiste een morele schadevergoeding van €5.000. Het staat buiten kijf dat ze een enorme reputatieschade opliep.

'Pieter' verschool zich achter het feit dat de huisarts haar foto's ook naar andere mannen zou hebben doorgestuurd en hij dus niet diegene is die ze online zette. Terwijl hij blijkbaar toch niet aan zijn proefstuk toe was.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde G.M. tot een celstraf van 1 jaar met probatie-uitstel. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn problematiek en mag geen contact meer leggen met de huisarts. M. is ook voor 5 jaar ontzet uit zijn rechten.

De man moet aan het slachtoffer een schadevergoeding van €3.801 betalen. (De specialist)

Rechtbank

Deel dit artikel