Er is nog geen beslissing genomen over de competitiematchen die dit weekend op Antwerps grondgebied gepland staan. 

Zaterdagavond speelt Antwerp thuis tegen Moeskroen en zondag staat KV Mechelen tegen Anderlecht op de kalender.

De trainers van Antwerpen en Beerschot deden al hun beklag dat ze met ongelijke middelen het veld opgaan, omdat ook bij trainingen contact tussen de spelers verboden was. 

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx heeft wel 3 (kleinere) aanpassingen aan de maatregelen in de provincie aangekondigd. De avondklok (tussen 23.30u en 6 uur 's ochtends blijft wel van kracht: 

  • De mondmaskerplicht in Antwerpen wordt aangepast voor mensen met beperking en tijdens zwaar fysiek werk. Zij zullen niet verplicht zijn om een mondmasker te dragen en de politie zal de mondmaskerverplichting ook meer “met omzichtigheid” handhaven. 
  • Fitnesscentra mogen openen, maar met strengere regels. Wordt een overtreding vastgesteld, dan moet het centrum voor 14 dagen sluiten.
  • Voor sporten in georganiseerd verband geldt een verschillende regeling per leeftijdsgroep. Voor kinderen onder de 12 is sporten toegelaten in een groep tot maximaal 50 personen, met een verantwoordelijke, maar contact is dan wel toegelaten. Jongeren tot 18 jaar mogen sporten in groepen tot maximaal 10 personen. Dat moeten steeds dezelfde zijn, behalve op sportkampen of wanneer de sport door de lokale overheid wordt georganiseerd. Ook voor hen is contact toegelaten. Bij contactsporten als judo en karate is voor die jongeren wel een mondmasker verplicht. Voor volwassenen zijn de regels strenger: de groepen zijn beperkt tot maximaal 10 personen (steeds dezelfde) en enkel contactloos sporten mag. Als het profvoetbal deze regels moet volgen, zijn de matchen dit weekend niet mogelijk. 

De gouverneur zegt ook dat ze de culturele sector graag snel perspectief wil geven.