U bent hier

Cathy Berx : 'Verbod op indoor-evenementen van +3.500 mensen in provincie Antwerpen met onmiddellijke ingang'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
03.12.2021 - 15.35u
Door: Herman Gezelle

In de provincie Antwerpen gaat er met onmiddellijke ingang een politieverordening van kracht die indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen verbiedt.

Door het hoge aantal besmettingen, hospitalisaties en de hoge bezettingsgraad op intensieve zorgen, en door het alarmniveau 5 voor België als geheel, is deze dringende, bijkomende maatregel nodig om het hoofd te bieden aan de vierde golf van het coronavirus COVID-19.

Tegelijk staat ook de eerstelijnszorg onder sterke druk, wat eveneens tot dit besluit bijdraagt.

Omwille van die reden beslist gouverneur Cathy Berx dat indoor-evenementen met meer dan 3.500 aanwezigen met onmiddellijke ingang verboden zijn.

Gouverneur Cathy Berx nam deze beslissing in nauw overleg met burgemeester Bart De Wever, die zich eveneens bezorgd toont over indoor massaevenementen.

Voor provincie Antwerpen geldt in het bijzonder dat dit besluit betrekking heeft op evenementen die in het Sportpaleis of in Lotto Arena worden georganiseerd. Dat betekent dat de activiteit die vanavond in het Sportpaleis gepland is –Studio 100 Rewind Party- niet zal doorgaan.

Gouverneur Cathy Berx: "Dit is een afgestemde, gezamenlijke en helaas dringend noodzakelijke beslissing. Elke bijkomende besmetting is en blijft er één te veel.

De druk op onze gezondheidszorg moet zowel meteen als langdurig zakken om weer ruimte te geven aan de zorg.

Ik roep alvast iedereen met veel aandrang op om zich vandaag NIET naar het Sportpaleis te verplaatsen. Dit om drukte in de buurt van het Sportpaleis en op het openbaar vervoer richting Sportpaleis ABSOLUUT TE VERMIJDEN."

Foto Johan Temmerman/NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto