Swa van Dael is lang zoekende geweest naar een eigen stijl en die is tot ontwikkeling gekomen rond 1999. Een wereld in heldere kleuren, organische lijnen en fantasie figuren, een uitgesproken eigen stijl.

Hij observeert de werkelijkheid en laat haar weer opduiken in zijn werk. Met humor, vrolijkheid maar zekers ook met kritiek. De kleurcombinaties die hij in zijn werk gebruikt, kunnen voor de regels niet maar uiteindelijk klopt het in zijn werk.

Alles wat hij schildert, komt uit zijn eigen fantasie die soms wel wat weg heeft van een hallucinerende trip, die dan veroorzaakt wordt door impulsen uit zijn omgeving. Het is een fascinerend Universum dat toch verwant is aan de werkelijkheid.

Zoals Ivo Verheyen (oud conservator Jacob Smits museum te Mol) zijn werk omschrijft: 'De eeuwige strijd tussen harmonie en chaos, de idylle die wordt verstoord of bedreigd. Inhoudelijk hebben we te maken vertellende kunst, er gebeurt iets op het doek. Elk schilderij is een verhaal. Welk? Laat dat een meervoudige opgave zijn. Zoals de kunstenaar recht heeft op zijn versie zo hebben wij recht op de onze.'

Vrolijke figuren vullen op speelse wijze de grote en kleine doeken. De vele kleurrijke gestaltes staan onderling in contact doordat hun ronde vormen steeds weer uit een andere figuur voortkomen.

Tesamen voeren zij de toeschouwer mee in een mysterieuze wereld waarin diverse vormgegeven dieren en mensfiguren een betoverend verhaal vertellen.

www.dewerft.be, cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be