Het cc 't Schaliken viert dit jaar haar 5-jarig bestaan. Voor de avondvoorstelling van Marieke De Maré op zaterdag kan je via de website van Nnieuws 3 duotickets winnen.

Cultuurcentrum ‘t Schaliken bestaat vijf jaar en viert dat met een groots feest. Muziek, woord, humor, … u kunt ervan genieten op het buitenplein, in de schouwburg en de Lakenhal. Het feest loopt over twee dagen, zaterdag 29 september en zondag 30 september.

Zaterdag 29 september om 18.30 uur geeft Natives de aftrap. Deze Herentalse band won de demowedstrijd en mag zich nu bewijzen. Om acht uur speelt The Smoky Midnight Gang op het buitenplein. De eerste feestavond sluit af met Radio Ultra Modern. Deze dj’s mengen de muziek van vroeger met de beats van nu.

Op zondag 30 september gaat het feest gewoon voort. Vanaf 14 uur kunt u op allerlei locaties optredens bijwonen en genieten van straatanimatie. Ook kunnen de kinderen zich uitleven tijdens familievoorstellingen en langsgaan bij de grimeur of de ballonnenplooier. Op het programma staan onder meer Balltazar, Lejo, Majoretteketet, Gilles Monnart en The Antler King. Al deze optredens zijn gratis.

Ook kunt u tijdens het feestweekend genieten van optredens van Bert Gabriëls, Marieke De Maré en Elisabeth Crommelynck. Hiervoor betaalt u een toegangsprijs.

Meer info op: www.schaliken.be/5-jaar-cc-t-schaliken


PROGRAMMA ZATERDAG 29 SEPTEMBER 2012

Natives
Op het buitenplein om 18.30 uur
Toegang: gratis

Natives is een vijfkoppig muziekcollectief dat in 2011 in Herentals opgericht werd. Deze jonge gasten brengen muziek die zo uit de jaren tachtig komt, maar gekruid wordt met hedendaagse invloeden. Natives’ eerste song, Bunnies, was eerder dit jaar te horen op Radio 1.

De band bestaat uit Marinka Tops (zang), Brecht Vissers (gitaar), Michael Tubex (bas), Jens Paeyeneers (toetsen) en Sebastiaan Schillebeeckx (drum).
---

Sierk Mobiel en Khalid & Co
Op het buitenplein om 19.30 en 21.30 uur
Toegang: gratis

Met zijn Sierk Mobiel maakt Sven Roelants de straten onveilig. Wanneer hij zijn wagen tot stilstand brengt, kunt u genieten van een spetterende circusshow. Als steltenloper brengt Sven zijn internationaal gerenommeerde act Khalid &Co.
---

The Smoky Midnight Gang
Op het buitenplein om 20 uur
Toegang: gratis

Waan u in de States van de jaren vijftig met het optreden van deze zeven maffiosi. The Smoky Midnight Gang wisselt scheurende sax- en trompetsolo’s af met ophitsend gitaarwerk en een stuwende piano. Een meeslepende evenwichtsoefening tussen jump, blues, boogie, jazz en swing.
---

Bert Gabriëls
In de schouwburg om 20 uur
Toegang: € 16 / € 13 (vriendenprijs)

In Druk druk druk geeft Gabriëls een overzicht van wat er allemaal nog moet gebeuren. De show is een opeenstapeling van herkenbare situatiecomedy, grappige kritische bedenkingen bij onze kleine onhebbelijkheden, rake klappen aan de verzuurde samenleving en natuurlijk een flinke dosis absurde humor.
---

Marieke De Maré
In de Lakenhal om 20 uur
Toegang: € 10 / € 7 (vriendenprijs)

Marieke De Maré vertelt een ijzersterk verhaal, met een overvloed aan mooie woorden en virtuoze verzen. Ik denk dat wat me vervult sneeuwwitte, doorschijnende liefde is is gebaseerd op de bekroonde roman De roos en het zwijn van Anne Provoost. Marieke maakt er een fascinerende solovertelling van.

Marieke De Maré is woordkunstenaar en reportagemaakster. Vertellen is haar drijfveer.
---

Radio Ultra Modern
Op het buitenplein om 22 uur
Toegang: gratis

De muziek van toen gemixt met de beats van nu. Het codewoord van Radio Ultra Modern is elektro swing, een vernieuwend maar authentiek geluid dat enorm aanstekelijk werkt. Getuigen daarvan: twee hits die de internationale hitlijsten wekenlang aanvoerden, We No Speak Americano van Yolanda Be Cool en Why Don’t You van Gramophonedzie.

De Ultra Modernettes zorgen ervoor dat u er piekfijn uitziet voor het feest. Drie bevallige hostesses toveren u met plezier om tot party animal.
---

PROGRAMMA ZONDAG 30 SEPTEMBER 2012

Elisabeth Crommelynck
In de schouwburg om 11 uur
Toegang: € 10 / € 7 (Vriendenpas)

Dit Herentalse pianotalent concerteerde vijf jaar geleden in ’t Schaliken, en later ook in concertzalen in Nederland, Zwitserland en New York. Elisabeth Crommelynck studeerde aan het conservatorium van Den Haag waar zij werkte met Rian De Waal, de Nederlandse laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Voor dit concert speelt ze werken van o.a. Beethoven, Liszt en Schumann.
---

Gilles Monnart
In de schouwburg om 14 en 16 uur
Toegang: gratis

Mister O heeft een hele grote hoed en het konijn dat hij eruit tevoorschijn goochelt, is dan ook héél groot. Zo begint het verhaal: een modern sprookje over een goochelaar, het sneeuwwitte meisje en zijn vriend het konijn.

Mister O is een absurd en surreëel verhaal voor wie houdt van magie, originele goochelacts, humor, dans en swingende muziek.
---

Balltazar
Op het buitenplein om 14.30 en 16 uur
Toegang: gratis

De ballen van Balltazar is een humoristische voorstelling waarin twee “Roemeense zigeuners” het publiek proberen te imponeren door steeds grotere ballen op het podium te brengen. Balltazar gebruikt livemuziek, jongleren, koorddansen, de evenwichtsladder, acrobatie en magie.
---

Locorotondo - DWheelz
Op het buitenplein om 15 en 16.30 uur
Toegang: gratis

DWheelz is een productiegroep van Locorotondo, de circusschool uit Herentals. De groep bestaat uit vijf jonge gasten met een passie voor de eenwieler. Hun voorstelling Dwarf draait rond vijf arbeiders, helmen en koelboxen. Kom zelf ontdekken wat ze daar precies mee doen op de bouwwerf.
---

Majoretteketet & Les Fanfoireux
Op het buitenplein om 14 , 15.30 en 17 uur
Toegang: gratis

Prachtige vrouwenbenen, sterke mannenbenen, witte laarsjes, bonte hoedjes, korte rokjes, rode lippen, stokken en heel veel enthousiasme. Majoretteketet is op drie jaar tijd uitgegroeid tot een geweldige Brusselse majorettegroep. Deze dames, aangevoerd door knappe majoors, staan voor orde en discipline met een stevige knipoog, zoals het echte majorettes betaamt.

Op de aanstekelijke fanfaremuziek van Les Fanfoireux worden lenige benen in de lucht gegooid, stokken door vingers getwirld en dit allemaal met een doordringende zwoele blik. Het zal moeilijk zijn om stil te blijven staan bij al dat vrouwelijk geweld.
---

Lejo
In de Lakenhal om 14, 14.30, 15.30 en 16.30 uur
Toegang: gratis

Lejo maakt met weinig middelen een unieke vorm van theater. Zijn simpele maar karakteristieke poppen bestaan enkel uit blote handen en houten ogen. Hiermee zet Lejo een verrassend en verfrissend spel neer zonder tekst en met muziek.

Geschikt voor zowel de allerjongsten als volwassenen.
---

The Antler King
In de schouwburg om 15 en 17 uur
Toegang: gratis

In 2010 wordt The Antler King geboren, een gesofisticeerde band met een unieke sound. Het is pop, rock, singer-songwriting en veel meer dan dat. Oprichters Maarten Flamand en Esther Lybeert hebben jarenlang hun sporen verdiend in andere bands, zoals Cloon, Flat Earth Society en Stash.

---

Wil je één van de duotickets winnen. Gewoon e-mailen naar info@nnieuws.be.