De eerste bordenrel van de verkiezingscampagne is een feit. In de Servaas Daemsstraat in Noorderwijk belemmerde een strategisch geparkeerde beerton even het zicht op een spandoek van N-VA.

Pikant detail: de beerton werd er geplaatst door Ben Van Olmen, broer van Mien Van Olmen, lijsttrekster voor CD&V.

"We bewerken het perceel waarop de aalton staat", vertelt Ben. "Dat bord staat daar nu ook en aan ons is nooit toestemming gevraagd. Het waren eerder wij die vragen kregen over het bord. Nu zijn we niet de mensen die gaan ijveren om dat daar weg te halen, maar er even mijn ton parkeren moet kunnen."

Eerder op de dag belemmerde de beerton nog het zicht van de spandoek. 

Bij N-VA wordt verongelijkt gereageerd. "De Heras-constructie staat er al even en met toestemming van de eigenaar van het achterliggende perceel", weet lijsttrekster Van Camp. "Als dit campagne voeren is op z'n CD&V's is dat erg."

De familie Van Olmen is zeker dat er geen groen licht werd gegeven voor het spandoek. En het blijft ook onduidelijk op wiens eigendom het hekwerk nu precies staat.

Lijsttrekster Mien Van Olmen (CD&V) houdt zich buiten het debat. "Ik wist helemaal niets af van het initiatief van Ben en ga me er ook niet over uitspreken. Het is wel niet de manier waarop ik campagne wil voeren. Ik vind uiteraard wel dat je toestemming moet hebben van eigenaars voor je ergens een bord gaat neerpoten."

Ben Van Olmen is niet van plan om zijn beerton in navolging van het verkiezingsbord nu twee meter naar links op te schuiven. "Want dan blijf je bezig. We hebben een beetje op een ludieke manier een signaal willen geven en dat is hiermee gebeurd..." 

De spandoek staat wel gevaarlijk dicht bij de openbare weg.

Bron GVA - verschijningsdatum 10/6/2018 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – NNieuws License2Publish en eigen berichtgeving.

Wordt vervolgd, die beerton.  Dit is de eerste rel, maar zeker niet de laatste.

Foto Eva/N.