De Geelse CD&V-afdeling maakte woensdagavond de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bekend : Leen Beke, huidig schepen van financiën.


Ze wordt geruggesteund door huidige schepenen, gemeenteraadsleden en mandatarissen, waaronder Vlaams volksvertegenwoordiger Griet Smaers en schepen van ruimtelijke ordening Tom Vervoort bovenaan de lijst.

Naar analogie met de 2 vorige gemeenteraadsverkiezingen zal OCMW-voorzitter Ivo Bollen de lijst duwen.

Tijdens de vorige verkiezingen stond huidig burgemeester Frans Peeters bovenaan de kieslijst. Hij nam begin dit jaar de beslissing om in 2013 de politiek vaarwel te zeggen, waardoor CD&V Geel op zoek moest gaan naar een nieuw boegbeeld. Op het partijbestuur van 28 september 2011 trad Beke als enige kandidaat naar voor en werd ze met een meerderheid van stemmen aangeduid.

Leen Beke geen nieuwkomer
De 39-jarige Leen Beke, gehuwd en moeder van 2 zonen, is bio-ingenieur van opleiding. In 2003 werd ze ondervoorzitter van CD&V Geel. Tot 2006 was ze diensthoofd van het provinciebedrijf de Hooibeekhoeve in Geel. Gedurende de 2 daarop volgende jaren heeft ze intensief met de CD&V-werking kunnen kennismaken in haar functie als parlementair medewerkster van Frans Peeters in het Vlaams Parlement.

In 2008 is Leen gestart als zelfstandige met haar eigen bankagentschap in Geel. Sedert 1 maart 2010 vervult Leen een schepenmandaat met bevoegdheden financiën, lokale economie, tewerkstelling en kwaliteitszorg.

Burgemeester?
Of Leen Beke ook de nieuwe burgemeester wordt, staat nog niet vast. “We zullen dat in eerste instantie aan de kiezer overlaten”, zegt Beke. “Maar als ik van de Gelenaars de kans krijg, zal ik er ten volle voor gaan.”

Foto CD&V Geel / N.